Chrysler: hibrizi pe banda rulanta

Marti, 24 Iunie 2008, ora 11:14
1319 citiri
Chrysler: hibrizi pe banda rulanta

Numarul trei in industria auto din Statele Unite incearca din rasputeri sa isi revina pe o piata ce aproape a ajuns sa urasca conceptul de masina americana - tone de otel, plastic si ceva sticla mutate de colo-colo cu ajutorul un motoare V8 extrem de gurmande - ceea ce inseamna ca strategia sa nu ar fi avut nici o valoare daca nu ar fi inclus si cateva modele hibride. Patronii lui Chrysler LLC au inceput deja

operatiunea de epurare in ceea ce priveste modelele necompetitive si

asa numitele "dubluri" - masini virtual identice din punct de vedere al

designului si al caracteristicilor tehnice, vandute sub logo-uri diferite -, insa au nevoie ca de aer sa isi faca un nume si pe piata autoturismelor ecologice, acolo unde produse precum Toyota Prius si, in viitorul apropiat, Chevrolet Volt vor face legea.


Aventura in lumea hibrizilor va incepe pentru constructorul american foarte curand, versiunile ecologice ale lui Dodge Durango si Chrysler Aspen urmand a fi oferite potentialilor clienti.


Desi sunt primele modele cu propulsie mixta din calendarul concernului din Detroit, ele nu vor fi singure pe piata si, mai mult, concurenta este extrem de acerba: GM are deja trei reprezentanti aici - GMC Yukon, Chevrolet Tahoe si luxosul Caddy Escalade -, toti in general bine priviti atat la nivel media, cat si al pietei (o bila aici pentru baietii de la marketing).


Chrysler are totusi un as in maneca: tehnologia aplicata pe cele doua SUV-uri poate fi adaptata astfel incat sa fie dedicata si altor modele, precum cele din gama sedan-urilor cu tractiune spate.


dezvoltat impreuna de

Printre acestea se numara si limuzina 300C, a carei versiune hibrida - echipata cu sistemul two-modeGM, BMW si Daimler - va fi lansata chiar la anul. Natural, fratele de platforma Dodge Charger va urma "la aparat" si, probabil, nici Dodge Magnum nu va fi scutit de prezenta unui motor electric pacifist, chiar daca agresivul combi are zilele numarate.


"Chrysler Aspen si Dodge Durango sunt primele noastre masini cu

propulsie hibrida, insa nu vor fi si ultimele. In viitor, modelele de

acest gen, precum si altele ce vor propune metode noi de scadere a

consumului de combustibil, vor sosi in toate formele, marimile si

culorile", a declarat Michael Berube, senior manager al departamentului de marketing Chrysler.


Nu le va fi usor sa se impuna, dar macar sunt pasi facuti in directia cea buna.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...