Actiunile Daimler si Deutsche Bank, inregistrate in sistemul RoClear

Luni, 19 Aprilie 2010, ora 11:38
1218 citiri
Actiunile Daimler si Deutsche Bank, inregistrate in sistemul RoClear

Depozitarul Central a inregistrat in sistemul de compensare-decontare si registru RoClear actiunile contructorului de automobile Daimler AG si cele ale Deutsche Bank AG, ambele fiind listate pe bursele din Frankfurt si Londra, a anuntat luni Depozitarul, precizeaza NewsIn.

"La baza acestei operatiuni a stat solicitarea unui participant la sistemul de compensare-decontare si registru al Depozitarului Central, in vederea desfasurarii de operatiuni de decontare transfrontaliera", potrivit comunicatului Depozitarului Central.

Pana acum, la solicitarea intermediarilor, Depozitarul Central a mai inregistrat in sistemul propriu actiunile OMV si Deutsche Boerse si CEZ, cu acestea fiind deja inregistrate tranzactii de investitorii romani, care au fost decontate la costuri mult mai mici prin sistemul RoClear.

De asemenea, Depozitarul a inregistrat in sistemul de compensare-decontare si registru si certificatele pe indicii ROTX si CROX, emise de Volksbank Austria, la cererea casei de brokeraj Fairwind Securities, precum si certificatele cu principal garantat emise tot de Volksbank Austria, avand ca activ suport un cos de actiuni emise de Verbund, Voestalpine, OMV si Telekom Austria.

#daimler, #deutsche, #bank , #stiri Daimler