Daimler se desparte de Maybach

Sambata, 26 Noiembrie 2011, ora 09:30
1413 citiri
Daimler se desparte de Maybach
Sursa foto: nocookie.net

Producatorul Daimler AG a anuntat ca va renunta la marca de lux Maybach, nemultumit de evolutia vanzarilor. Daimler renunta, astfel, la posibiltitatea promovarii unui concurent pentru mult asteptatul Mercedes-Benz S-Classe.

Marca de lux a grupului auto german Daimler va fi inchisa, au decis, dupa doi ani de zvonuri si presupuneri, oficialii grupului, citati de Bloomberg.

"Nu avea niciun sens sa mai tinem deschisa unitatea, mai ales ca nu puteam dezvolta un model competitiv(cu cel de la Mercedes, n. red). Modelul S-Classe va fi atat de superior incat ar putea inlocui cu totul Maybach", spune Dieter Zetsche, chief executive officer, in cadrul Daimler.

Grupul german nu a mai obtinut profit de pe urma diviziei de lux Maybach din 2002. Mercedes in schimb, va dubla variatiunile de modele S-Classe, pana la sase masini noi, pe masura ce incearca sa reimpulsioneze vanzarile. Modelul S-Classe porneste de la 72.000 de euro, respectiv aproximativ 95.000 de dolari.

BMW si Audi Volkswagen AG au crescut mult mai repede, in ultimii ani, datorita faptului ca au adaugat oferte noi rapid.

Daimler, un producator german cu o experienta de 125 de ani, a cunoscut o ajustare drastica a rentabilitatii si o reducere a profitului obtinut de pe urma segmentului de lux.

"Mercedes contnua atacul pe segmentul high-end", a subliniat Zetsch.

La mijlocul lunii februarie, grupul german Daimler a fost pus sub acuzare in Franta pentru folosirea de informatii confidentiale in 2006, la vanzarea unor actiuni ale grupului aeronautic european EADS, la care detine o participatie de 15%.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#Daimler Maybach, #inchidere Daimler, #Mercedes Benz lux , #Cifra de afaceri