Romania primeste 250 mil. euro fonduri europene pentru dezvoltare rurala

Miercuri, 20 Februarie 2008, ora 16:05
1184 citiri
Romania primeste 250 mil. euro fonduri europene pentru dezvoltare rurala

Romania va primi un avans de 3,5% din fondurile de dezvoltare rurala, cel mai probabil din luna mai, dupa publicarea deciziei Comisiei Europene de aprobare a Programului national de dezvoltare rurala, a declarat, miercuri, ministrul agriculturii, Dacian Ciolos. "Important este ca am primit aprobarea pentru PNDR (Programul National de Dezvoltare Rurala) si putem sa dam drumul la primele proiecte, insa impactul acestor fonduri europene se va vedea in cativa ani", a spus Ciolos.


Acesta a precizat ca aprobarea PNDR va fi anuntata oficial de catre Comisia Europeana cel mai probabil in luna mai 2008. In urma acestei aprobari, Romania va primi un avans de 3,5% din fondurile de dezvoltare rurala.


Potrivit secretarului de stat in Ministerul agriculturii si dezvoltarii rurale, Cornelia Harabagiu, Romania va primi un avans de circa 250 milioane euro.


"Din aceste fonduri vom putea acorda un avans de pana la 10% din valoarea proiectului, celor care acceseaza fonduri europene. De asemenea banii se vor putea utiliza si pentru campanii de informare", a spus Harabagiu.


Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) a fost aprobat miercuri, de catre Comitetul pentru Dezvoltare Rurala din cadrul Comisiei Europene. PNDR stabileste politicile si actiunile de dezvoltare rurala pentru perioada 2007-2013, in domeniile agricol, silvic si dezvoltare rurala, dar si proiectele de investitii. Prin PNDR se vor derula, pana in 2013, fonduri europene de peste opt miliarde de euro, fonduri provenite din Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala.