Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fonduri UE de 80 de milioane de euro pentru morarit si panificatie

Fonduri UE de 80 de milioane de euro pentru morarit si panificatie
Procesatorii ar putea accesa fonduri europene in valoare de 80 de milioane de euro pentru realizarea investitiilor in sectorul morarit si panificatie, din 2008, a declarat, miercuri, pentru NewsIn, presedintele Rompan, Aurel Popescu.

"Potrivit estimarilor patronatului din morarit si panificatie, pentru acest sector ar putea sa se aceseze fonduri europene de circa 80 de milioane de euro", a afirmat Popescu.

Acesta a mentionat ca aceste fonduri vor putea fi accesate numai dupa aprobarea de catre Comisia Europeana a Programului Nasional pentru Dezvoltare Rurala (PNDR), respectiv din 2008.

"Fondurile europene vor fi utilizate pentru achizitionarea de noi utilaje, dar si pentru construirea de noi fabrici sau brutarii", a declarat Popescu.

Conform reprezentaantului paatronatului, Targul International de Panificatie, care se va desasura in 2008, reprezinta o oportunitate pentru producatorii romani care doresc sa-si cumpere utilaje noi.

Ministrul agriculturii Dacian Ciolos a declarat, recent, ca Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) negociaza cu Comisia Europeana masurile propuse in PNDR, urmand ca cel mai probabil in luna decembrie sa se discute despre primirea proiectelor pentru fonduri europene.

PNDR stabileste politicile si actiunile de dezvoltare rurala pentru perioada 2007-2013, in domeniile agricol, silvic si dezvoltare rurala, dar si proiectele de investitii. Prin PNDR se vor derula, pana in 2013, fonduri europene de peste opt miliarde de euro, fonduri provenite din Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala. Potrivit datelor furnizate de MADR, fondurile pentru dezvoltare rurala repartizate pentru acest an sunt de 741,6 milioane de euro.

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2240 ori