E.coli a adus pierderi de 9 mil. euro fermierilor romani

Luni, 06 Iunie 2011, ora 17:33
1185 citiri
E.coli a adus pierderi de 9 mil. euro fermierilor romani

Producatorii locali de castraveti au suferit pierderi de 9 mil. euro din cauza epidemiei E.coli, confrom lui Valeriu Tabara, ministrul economiei, relateaza NewsIn.

De asemenea, Tabara afirma ca legumele romanesti sunt sigure pentru consum. 

Tabara a anuntat ca MADR va trimite o scrisoare comisarului european Dacian Ciolos, in vederea adoptarii unor masuri care sa compenseze pierderile producatorilor si exportatorilor romani.

Ministrul Agriculturii a mai spus ca a transmis scrisori catre mai multe ministere, pentru a identifica beneficiari pentru distribuirea gratuita a castravetilor.

Reprezentanti ai Ministerului Agriculturii, cultivatori ?i exportatori de castraveti s-au intalnit sambata pentru a stabili procedurile ?i demersurile necesare pentru despagubirea producatorilor.
Ministrul Agriculturii ?i Dezvoltarii Rurale a declarat atunci ca se incearca gasirea unor surse de la bugetul de stat pentru despagubirea producatorilor de castraveti ?i a exportatorilor, pana la primirea compensarilor din partea Comisiei Europene.

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Adrian Radulescu, a declarat vineri ca Cehia si Germania nu mai importa castraveti din Romania, incepand de joi, 2 iunie, "din cauza psihozei create in jurul bacteriei E.coli".
Peste 2.150 de persoane din Germania au fost infectate cu E.coli enterohemoragic (EHEC), peste 600 dintre ele dezvoltand sindrom uremic hemolitic (HUS), o afectiune a rinichilor ce poate fi fatala.
Cazurile de imbolnavire s-au concentrat in nordul Germaniei, in special zona Hamburg, iar in cazul persoanelor infectate din alte 12 tari s-a dovedit ca toate, cu exceptia uneia, calatorisera in nordul Germaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#e.coli, #ecoli, #ecoli epidemie, #ecoli morti, #legume romanesti, #pierdere ecoli , #stiri Dacian Ciolos