Ciolos sprijina renuntarea la "referintele istorice" de repartizare a platilor directe

Vineri, 23 Aprilie 2010, ora 15:35
1372 citiri
Ciolos sprijina renuntarea la "referintele istorice" de repartizare a platilor directe

Comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos, a declarat vineri ca este normal ca acordarea platilor directe sa nu mai fie facuta dupa "referintele istorice", la hectar sau pe ferma, ci dupa criterii obiective si transparente, care sa duca la evolutia sectorului, relateaza NewsIn.

"Mi se pare normal sa reuntam la referintele sistorice de repartizare a sprijinului direct pe ferma sau pe hectar si sa trecem la o alta abordare, la criterii mai obiective si transparente, care sa duca la o echitate mai mare a distribuirii sprijinului financiar direct", a spus Ciolos.

El a explicat ca scopul final al platilor directe trebuie sa fie acela de modernizare a tehnologiilor utilizate in sectorul agricol, in vederea utilizarii responsabile a resurselor naturale.

"Din discutile care vor avea loc vreau sa vedem care sunt obiectivele pe care vrem sa le atingem si in functie de ele va depinde si repartizarea anvelopei financiare.

Avem nevoie si de instrumente pentru oferirea stabilitatii veniturilor producatorilor agricoli, dar si de o politica structurala de modernizare, de investitii pentru a putea integra noi tehnologii de productie care sa duca la o gestionare responsabila a resurselor naturale", a adaugat comisarul european.

De asemenea, potrivit lui Ciolos, pentru stabilirea criteriilor de acordare a subventiilor directe, Comisia Europeana va lua in calcul contributia sectoarelor agricole la atingerea obiectivelor agriculturii.

"Trebuie sa vedem ce legatura este intre sprijinul financiar direct si avantajele pe care le aduc anumite categorii de ferme societatii prin activitatea pe care o fac.

Nu va exista nicio discriminare, nici pozitiva, nici negativa, fata de o categorie sau alta, ci vom vedea in ce fel diferite sectoare de productie agricola, din diferite regiuni, pot sa contribuie la atingerea obiectivelor respective si in ce fel vom reusi sa facem ca prin criteriile de repartizare a sprijinului financiar sa asiguram o utilitate cat mai eficienta a resurselor financiare publice europene", a subliniat comisarul european. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#repartizare, # Ciolos, # plati, # agricultura , #stiri Dacian Ciolos