Ciolos promite transparenta totala in privinta politicii agricole

Miercuri, 15 Iunie 2011, ora 10:07
1280 citiri
Ciolos promite transparenta totala in privinta politicii agricole

Comisarul pentru Agricultura, Dacian Ciolos, promite transparenta totala in privinta politicii agricole si adauga ca Uniunea Europeana va publica din aceasta toamna previziuni pe termen scurt referitoare la piata agricola,  transmite AFP, citat de Mediafax.

"Va fac un angajament concret, Uniunea Europeana va avea o transparenta totala in ceea ce priveste previziunile pe termen scurt, din aceasta toamna", a afirmat Ciolos la Bruxelles, la o conferinta pe tema instabilitatii preturilor materiilor prime.

Datele se vor referi la cereale, plante oleaginoase, lactate, produse lactate si carne, a precizat el.

Potrivit unor persoane din anturajul comisarului, datele ar urma sa fie publicate regulat, incepand din octombrie.

Acest fapt va presupune infiintarea unui sistem de colectare a datelor la nivel european, prin care statele UE sa informeze Comisia Europeana in privinta stocurilor private si publice, la care se vor adauga informatii privind stocurile europene de interventie.

Presedintele francez Nicolas Sarkozy a avertizat, marti, la Bruxelles, in legatura cu cresterea preturilor materiilor prime, care in opinia sa este una dintre principalele amenintari la adresa dezvoltarii economiei mondiale.

Intre solutiile preconizate de Sarkozy se numara, in afara reglementarii, o mai mare transparenta a pietelor, in conditiile in care nu exista informatii referitoare la stocuri sau la cei care efectueaza tranzactii, ceea ce duce la speculatii.

#ciolos, #ciolos politica agricola, #dacian ciolos, #piata agricola , #stiri Dacian Ciolos