Ciolos despre finantarea start-upurilor din agricultura: mi se pare aberanta abordarea bancilor

Marti, 22 Septembrie 2009, ora 13:24
1048 citiri
Ciolos despre finantarea start-upurilor din agricultura: mi se pare aberanta abordarea bancilor

Abordarea bancilor de a nu acorda finantare start-up-urilor in agricultura este "aberanta", iar statul trebuie sa intervina pentru a debloca accesul la credite in acest sector, a declarat, marti, fostul ministru al Agriculturii Dacian Ciolos.

"Agricultura are nevoie de sustinere financiara pentru a se redresa. Cred ca statul trebuie sa intervina, dar nu numai statul. Statul are un rol in a interveni in deblocarea accesului la credite. Nu vreau sa fac interventionism, cand fac astfel de afirmatii, pentru ca nu e cred ca e cazul", a spus Ciolos, potrivit Mediafax.

Ciolos a mentionat ca finantarea start-up-urilor din agricultura este esentiala pentru modernizarea sectorului.

"Mi se pare aberanta abordarea actuala a bancilor, care au decis sa nu finanteze start-up-urile in agricultura. Nu vad cum putem vorbi de restructurarea agriculturii, de crearea unor ferme noi, care sa produca pentru piata, fara sa finantam start-up-urile", a adaugat Ciolos.

Fostul ministru al Agriculturii a mai spus ca nefinantarea acestor tipuri de proiecte inseamna condamnarea mediului rural la o subdezvoltare premeditata.

 

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#agricultura, #ciolos, #finantare, #restructurare , #stiri Dacian Ciolos