Britanicii: Ciolos, comisarul european al Frantei

Sambata, 28 Noiembrie 2009, ora 11:10
1997 citiri
Britanicii: Ciolos, comisarul european al Frantei

Presa straina atribuie sustinerii din partea Frantei, nominalizarea lui Dacian Ciolos pentru postul de comisar european al Agriculturii, iar un cotidian francez scrie chiar ca, in opinia britanicilor, Franta va avea doi comisari: Michel Barnier si Dacian Ciolos.

Intr-un articol cu titlul "Noua imagine a agriculturii europene", cotidianul francez Ouest France apreciaza ca in opinia britanicilor, care sunt furiosi, Franta va avea doi comisari europeni: Michel Barnier, dar si Dacian Ciolos, care, desi este roman, este un prieten al Frantei, pe care o numeste "tara sa de adoptie", relateaza Mediafax.

El si-a facut o parte din studii la Scoala nationala superioara de agronomie din Rennes, in prezent Agrocampus Ouest, si este casatorit cu o frantuzoaica, noteaza Ouest France, adaugand ca britanicii au facut totul pentru a bloca numirea sa.

In orice caz, noul comisar pentru Agricultura va fi mai putin brutal in declaratii decat actualul titular, Mariann Fischer Boel, conchide publicatia franceza.

Romania a obtinut Agricultura, un domeniu cu fonduri importante, in mare parte datorita sprijinului Frantei, comenteaza la randul sau Radio Free Europe/Radio Liberty, intr-un articol care sustine ca noua componenta a Comisiei Europene consolideaza influenta Berlinului si Parisului.

"In una dintre cele mai curioase decizii, Romania, un stat membru nou care a fost criticat si sanctionat pentru utilizarea neadecvata a fondurilor UE pentru agricultura, a obtinut portofoliul Agriculturii", scrie cotidianul britanic The Independent, in editia online.

Parlamentul European are puterea de a respinge nominalizarile in cursul audierilor de luna viitoare, adauga publicatia.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#britanici, #Dacian Ciolos, #comisar european, # Agricultura Franta , #stiri Dacian Ciolos