Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Beneficiarii fondurilor de dezvoltare rurala vor primi avize de mediu intr-un interval mai scurt de timp

Beneficiarii fondurilor de dezvoltare rurala vor primi avize de mediu intr-un interval mai scurt de timp
Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit a semnat un protol de colaborare cu Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor pentru verificarea proiectelor de dezvoltare rurala in privinta normelor de protectie a mediului, a informat Agentia.

Obiectivul principal al protocolului este de a stabili cadrul legislativ, administrativ si operational in temeiul caruia APDRP, Agentia Nationala pentru protectia Mediului si Garda Nationala de Mediu (GNM) vor colabora in vederea verificarii proiectelor finantate prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (FEADR).

Astfel, protocolul va facilita celor care solicita finantare nerambursabila respectarea normelor de protectie a mediului pentru investitia preconizata.

De asemenea, prin stabilirea unor proceduri precise privind evaluarea proiectelor, se urmareste ca perioada de obtinere a avizelor si autorizatiilor sa fie scurtata semnificativ.

Ministrul agriculturii Dacian Ciolos a declarat, marti, pentru NewsIn, ca proiectele pentru accesarea fondurilor de dezvoltare rurala ar putea fi primite din luna martie, doar dupa aprobarea de catre Comisia Europeana a Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

PNDR stabileste politicile si actiunile de dezvoltare rurala pentru perioada 2007-2013, in domeniile agricol, silvic si dezvoltare rurala, dar si proiectele de investitii. Prin PNDR se vor derula, pana in 2013, fonduri europene de peste opt miliarde de euro, fonduri provenite din Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 794 ori