20 de state UE returneaza o parte din fondurile pentru agricultura

Marti, 16 Martie 2010, ora 16:50
1315 citiri
20 de state UE returneaza o parte din fondurile pentru agricultura

Douazeci de state membre UE trebuie sa restituie Comisiei Europene (CE) fonduri de 346,5 milioane de euro primite din bugetul pentru agricultura, din cauza nerespectarii regulilor de cheltuire a banilor, a anuntat, marti, CE, citata de Reuters.

Autoritatile din tarile membre sunt responsabile pentru efectuarea platilor catre fermieri, insa "procedurile de control inadecvate" din mai multe state inseamna ca o parte a banilor alocati trebuie restituita, a afirmat Comisia, transmite Mediafax.

Grecia va returna cea mai mare suma executivului european, respectiv 124 de milioane de euro, din cauza controlului ineficient al subventiilor pentru producatorii de bumbac si a "deficientelor severe" ale platilor pentru dezvoltare rurala.

Totodata, Polonia trebuie sa restituie 92 de milioane de euro, iar Spania 47,5 milioane de euro.

Recuperarea fondurilor vizeaza in total 20 de tari UE, respectiv Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Germania, Spania, Finlanda, Franta, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia si Suedia, se arata in comunicatul CE. Romania nu se numara printre statele vizate de decizia Comisiei.

Decizia de recuperare a fondurilor vizeaza in total 20 de tari din Uniunea Europeana.

"Acest exercitiu ramane un instrument important pentru a ne asigura ca statele membre au un control suficient ca sa asigure o cheltuire adecvata a banilor contribuabililor", a afirmat comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos.

Toate fondurile recuperate se vor intoarce la bugetul UE, potrivit Comisiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#agricultura, #bani, #fonduri, #ue , #stiri Dacian Ciolos