Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rep. Moldova primeste 120 de milioane de euro de la UE pentru agricultura si dezvoltare rurala

Rep. Moldova primeste 120 de milioane de euro de la UE pentru agricultura si dezvoltare rurala


Uniunea Europeana va acorda Republicii Moldova 120 de milioane de euro pentru agricultura si dezvoltare rurala, in cadrul programului ENPARD, in perioada 2014-2020, a declarat joi la Chisinau comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala Dacian Ciolos, in cadrul unei intrevederi cu un grup de primari.

Ciolos a precizat ca acest sprijin financiar va sustine competitivitatea agriculturii Republicii Moldova dupa semnarea Acordului de liber-schimb. "Prima transa de finantare, in valoare de 64 de milioane de euro, va fi aprobata de Comisie pana in luna iulie", a precizat Dacian Ciolos.

In acelasi context, el a aratat ca Acordul de liber-schimb dintre Republica Moldova si UE, care urmeaza sa fie semnat la 27 iunie, este favorabil producatorilor moldoveni.

Acordul permite liberalizarea pietei europene, cu exceptia unor produse pentru care au fost stabilite anumite cote care depasesc exporturile moldovenesti.

Mai mult, comisarul european a aratat ca in urma unei solicitari a premierului Iurie Leanca, Comisia Europeana a luat decizia de a dubla cotele respective, in contextul in care Chisinaul este ingrijorat ca Federatia Rusa ar putea introduce noi interdictii pentru produsele moldovenesti.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1625 ori