Ciolos despre dosarul APIA: Romania nu are de ce sa primeasca avertisment

Sambata, 31 August 2013, ora 11:00
1573 citiri
Ciolos despre dosarul APIA: Romania nu are de ce sa primeasca avertisment

Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, afirma ca Romania nu are de ce sa primeasca un avertisment de la Comisia Europeana din cauza dosarului APIA, in care directorul adjunct Aurel Pana a fost arestat pentru coruptie, deoarece nu este o problema de sistem.

Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, a fost intrebat de jurnalisti, vineri, la Ciugud, judetul Alba, daca Romania ar putea sa primeasca un avertisment de la Comisia Europeana din cauza dosarului APIA, in care directorul adjunct al institutiei, Aurel Pana, a fost arestat pentru fapte coruptie.

"Nu are de ce sa primeasca avertisment, pentru ca s-a identificat o problema, autoritatile judiciare din Romania au luat masurile si acum, sigur, si Comisia Europeana asteapta rezultatul anchetei pentru a vedea daca problema e izolata si daca e vorba doar de persoanele care sunt vizate acum de ancheta sau daca e o problema mai larga de frauda.

Nu e problema de sistem, deci de asta nu se pune problema atentionarii legat de modul de functionare al Agentiei de Plati, pentru ca nu e o problema de sistem, de functionare a Agentiei de Plati. E vorba de anumiti responsabili sau in cazul respectiv de un responsabil la varf al unei agentii de plati", a spus Ciolos.

Comisarul european si-a exprimat, totodata, ingrijorarea ca "un director general adjunct la o agentie de plati care gestioneaza miliarde de euro isi permite sa faca asemenea lucruri", dar si pentru faptul ca in astfel de pozitii ajung oameni care "au alte preocupari decat buna gestiune a fondurilor".

#Ciolos agricultura Romania, #Ciolos dosar APIA, #ROmania scandal APIA , #Comisar european