Vanzarile Dacia au urcat, in Franta, peste media pietei

Miercuri, 03 Iunie 2009, ora 10:13
1614 citiri
Vanzarile Dacia au urcat, in Franta, peste media pietei

Vanzarile de autoturisme si autoutilitare ale producatorului roman de automobile Dacia au urcat, in mai, cu 62,1% fata de mai 2008, pana la 3.781 de unitati. Inmatricularile de autovehicule noi inregistreaza o revenire puternica, datorita masurilor luate de guvernul francez.

Astfel, potrivit datelor publicate de Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA), vanzarile Dacia au urcat in mai peste media pietei.

Dacia a vandut 3.313 autoturisme pe piata franceza in luna mai, in crestere cu 42,1% fata de luna similara din 2008, si aproape 470 de autoutilitare usoare.

In primele cinci luni din acest an, vanzarile Dacia pe piata franceza au insumat 19.265 de unitati, in crestere cu 6,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut, insa avansul a provenit de pe segmentul de utilitare, vanzarile de autoturisme coborand cu 2,4%, pana la 17.688 de unitati.

In primele cinci luni din 2009, Dacia a ajuns la o cota de 1,8% pe piata franceza de autoturisme si autoutilitare usoare si la 2% din piata autoturismelor, potrivit CCFA.

Dupa primele patru luni din 2009, Dacia inregistrase pe piata franceza o scadere a vanzarilor totale cu 2% si un declin al vanzarilor de autoturisme de 9%. Luna mai a fost una de revenire puternica a vanzarilor de autoturisme noi in Franta, care au crescut cu 11,9% fata de mai 2008, la 206.387 unitati, dupa scaderea de 7,1% inregistrata in aprilie.

"Rezultatul bun se explica prin efectul primei de casare, bonusurile ecologice, avand in vedere ca unul din doua vehicule inmatriculate are emisiuni de sub 120 grame dioxid de carbon, si prin reducerile oferite de producatori la noile modele", a declarat purtatorul de cuvant al CCFA, Francois Roudier, citat de NewsIn.

Guvernul francez a pus la punct in decembrie un program de prime pentru casarea masinilor vechi, prin care statul acorda celor ce cumpara un autoturism nou si mai putin poluant o prima de 1.000 euro in schimbul autoturismelor mai vechi de 10 ani.

Aceasta crestere a vanzarilor de autoturisme noi rezulta si din implementarea unui nou sistem de inmatriculari, de la mijlocul lunii aprilie, ce a determinat o amanare a inmatricularilor pentru luna mai, a subliniat purtatorul de cuvant.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#dacia, # prima, # casare, # renault, # franta , #stiri Dacia