Vanzarile Dacia au accelerat in Germania, in primul trimestru

Joi, 03 Aprilie 2014, ora 10:23
2428 citiri
Vanzarile Dacia au accelerat in Germania, in primul trimestru

Inmatricularile de autoturisme Dacia noi in Germania au avansat in primul trimestru cu 14,5%, de aproape trei ori mai rapid decat piata, la 11.423 unitati, insa cresterea marcii se afla in incetinire puternica de la inceputul anului, iar in luna martie s-a situat sub cea a pietei germane.

Vanzarile totale de autoturisme noi au urcat in primele trei luni cu 5,6%, la 711.753 unitati, arata date publicate miercuri de Oficiul de Inmatriculari Auto german KBA.

Cota de piata a Dacia s-a situat la 1,6% in primul trimestru, fata de 1,5% in aceeasi perioada a anului trecut.

Dintre cele 33 de marci analizate, 18 au inregistrat crestere, in timp ce Toyota a stagnat, iar restul au consemnat scaderea livrarilor. Sapte marci au avut o evolutie a vanzarilor mai buna decat Dacia, cea mai mare crestere fiind inregistrata de Jaguar, cu 36%, la 1.367 unitati.

Vanzarile liderului pietei, Volkswagen, au urcat cu 3,6% in primele trei luni ale anului, la 148.568 autoturisme.

In luna martie, inmatricularile Dacia au avansat cu 3,1%, la 3.975 masini. Avansul din martie reprezinta o incetinire puternica a cresterii fata de lunile ianuarie si februarie, cand s-a situat la 25,4%, respectiv 17,7%.

Piata germana a autoturismelor noi a avansat in martie cu 5,4%, la 296.408 unitati.

Cota de piata a Dacia a scazut de la 1,4% in martie anul trecut la 1,3%.

Vanzarile marcii Renault, parte a grupului francez cu acelasi nume, care detine si Dacia, au scazut cu 2,8% in primul trimestru, la 24.979 masini, in timp ce in luna martie au inregistrat o crestere de 2,3%, la 11.606 unitati.

Germania este a doua piata ca marime pentru Dacia, dupa Franta.

In Franta, Dacia isi continua evolutia buna, cu o crestere a vanzarilor in primul trimestru de 25,5%, cea mai puternica in randul marcilor de volum, la 28.349 unitati, sustinuta de un avans de peste 50% in luna martie, de asemenea cel mai ridicat de pe piata franceza.

In luna martie, inmatricularile Dacia in Franta au crescut cu 52,7%, la 10.305 de masini.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#vanzari autoturisme, #vanzari Dacia Germania, #inmatriculari autoturisme Dacia Germania, #piata auto Germania , #stiri Dacia