Uzina Dacia va relua productia

Vineri, 28 August 2009, ora 14:38
1598 citiri
Uzina Dacia va relua productia

Cei 14.000 de angajati de la Uzina Dacia se intorc, de luni, la serviciu dupa o luna de concediu.

Potrivit responsabilului de relatii cu presa al SC Automobile Dacia, Roxana Evanghelie, incepand cu data de 31 august cei aproximativ 14.000 de muncitori de pe platforma Mioveni, adica Uzina Dacia si filialele, se intorc la munca si vor avea program normal, pe trei schimburi. Tot de luni se vor intoarce la serviciu si angajatii furnizorilor Uzinei Dacia.

Angajatii Uzinei Dacia s-au aflat in concediu de odihna incepand cu 3 august, iar in toata aceasta perioada s-au executat lucrari de mentenanta, intretinere sau reparatii. De asemenea fiecare departament a avut cel putin cate un om care a asigurat permanenta.

Directorul general al Uzinei Dacia, Francois Fourmont, a declarat, la inceputul lunii iulie, ca toti angajatii vor intra in concediu de odihna in august, luna cand vor fi efectuate reviziile generale ale instalatiilor. Fourmont a explicat ca, desi in prezent exista foarte multe comenzi, oprirea productiei este necesara din punct de vedere tehnologic.

Totusi, comenzile nu au fost afectate pentru ca, incepand cu data de 23 mai si pana la sfarsitul lunii iulie 2009, salariatii Dacia au lucrat in zilele de sambata, in doua schimburi, si au reusit sa asigure stocuri pentru perioada de o luna de intrerupere a activitatii.

Dacia a comercializat pe piata din Romania, in primul semestru din acest an, 23.158 vehicule, in scadere cu 49,5% fata de perioada similara din anul 2008, pe fondul unei piete puternic afectate de criza, a anuntat in 17 iulie producatorul. Astfel, la nivel national, Dacia a vandut 4.142 de unitati Sandero, 13.990 de unitati Logan berlina si 3.410 vehicule Logan MCV. De asemenea, au fost comercializate 718 unitati Logan VAN si 898 vehicule Logan Pick-Up, informeaza NewsIn.

In plus, potrivit companiei, cota de piata a Dacia, de circa 30%, este in usoara scadere fata de perioada similara a anului trecut.

La export, Dacia a vandut 130.668 vehicule, cu 60,4% mai mult fata de primul semestru din 2008, principala destinatie fiind Europa Occidentala.

La aniversarea a 10 ani de la preluarea producatorului roman de automobile de catre Grupul Renault, directorul general al Automobile Dacia si director general al grupului Renault, Francois Fourmont, a declarat ca Dacia va produce, in 2009, aproximativ 300.000 de vehicule la uzina de la Pitesti.

In 2008, Dacia a produs 242.385 de vehicule, dintre care 172.886 au mers la export.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
#dacia, # fourmont, # masini, # export , #stiri Dacia