Un monovolum si o berlina de clasa medie superioara marca Dacia

Vineri, 26 Iunie 2009, ora 15:32
1916 citiri
Un monovolum si o berlina de clasa medie superioara marca Dacia

Presedintele Consiliului de Administratie al Dacia, Jacques Chauvet, a declarat intr-un interviu, aparut astazi in cotidianul francez "La Tribune", ca Dacia se gandeste sa produca un monovolum si o berlina de clasa medie superioara.

Jacques Chauvet a spus ca Dacia va lansa in 2010 un model SUV 4X4, primul din istoria marcii, si se gandeste si la un monovolum si o berlina de clasa medie superioara. "Dacia isi pastreaza avansul de trei-patru ani fata de concurenta si isi doreste sa-si largeasca oferta de la cinci la sapte sau opt tipuri de vehicule", a declarat, pentru "La Tribune", presedintele Consiliului de Administratie al Dacia.

Contactat de NewsIn, vicepresedintele Dacia, Constantin Stroe, a afirmat ca nu poate dezvalui planurile de viitor ale Dacia. "Din 2004, de la lansarea berlinei Logan, Dacia a ajuns la cinci modele. De modelul 4X4 am informat deja ca va fi lansat in 2010. Dacia are o strategie foarte clara pentru anii urmatori, insa nu pot dezvalui eu care vor fi modele ce vor fi lansate. Tot ce pot spune este ca Dacia a facut tot ce si-a propus sa faca si asa va fi si pe viitor", a precizat Constantin Stroe.

Vicepresedintele Dacia a adaugat ca Dacia este pregatita sa faca fata si perioadei post-criza. "Strategia noastra nu se rezuma doar la aceasta perioada de criza, ci mai ales in perspectiva, cand industria auto va trece de aceasta perioada de criza. Atunci exigentele vor fi mai dure, iar Dacia este pregatita sa le faca fata", a spus Stroe.

Conform "La Tribune", vanzarile Dacia au crescut cu 15% pe primele cinci luni ale anului 2009, la 119.000 unitati.


"De la jumatatea lui iunie, uzina lucreaza la capacitate maxima, adica 1.340 unitati pe zi. Problema este ca furnizorii au probleme de supravietuire", a mai precizat Chauvet, pentru "La Tribune".

Pentru a face fata comenzilor, salariatii Dacia lucreaza toate sambetele, incepand din 23 mai pana la sfarsitul lunii iulie 2009, in doua schimburi. In 24 aprilie, Dacia a anuntat ca, de la 15 iunie, va mari cadenta de fabricatie de la 1.200 la 1.340 unitati pe zi, ca urmare a programelor de relansare a pietelor auto, adoptate de mai multe tari europene, printre care si Romania, si a cererii de automobile Dacia la export. Aceasta crestere a facut ca Uzina Vehicule Dacia sa anunte angajarea a inca 500 de persoane si prelungirea contractelor pe termen determinat a 400 de muncitori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Aproape jumătate dintre români susţin că temperatura ideală din locuinţă trebuie să fie cupinsă între 22 şi 24°C şi chiar peste, în timp ce doar 3,8% susţin că se simt confortabil...
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
#berlina, #dacia, #stroe, #suv , #stiri Dacia