Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Topul masinilor paguboase

Topul masinilor paguboase

Dacia s-a dovedit a fi cea mai paguboasa masina, in anul 2009, din punct de vedere al dosarelor de dauna deschise de marii asiguratori, aceasta marca fiind implicata in cele mai multe incidente rutiere.

Dauna medie pentru un astfel de autoturism s-a ridicat, anul trecut, la o medie de 3.400 de lei. Pe locul urmator se afla, la o distanta de mai bine de 100 de milioane de lei, Renault cu putin peste 15.000 de dosare de dauna, informeaza Evz.

Valoarea lor totala s-a ridicat, numai la Omniasig la peste 70 de milioane. Dauna medie pentru Renault a fost de aproximativ 4.700 de lei. In top, alaturi de cele doua marci, este Volkswagen.


Cei de la Generali au facut o altfel de categorisire a marcilor cu daune, astfel ca, dintre cele pe care le au in portofoliu, BMW are frecventa de aparitie a daunei celei mai mari, de 48%.


"Frecventa de producere a daunelor este raportul dintre numarul total de evenimente produse pentru a anumita categorie de vehicule, impartit la numarul total de autovehicule asigurate din categoria respectiva (in cazul de fata: de o anumita marca), raportat la o unitate de timp care de regula este un an", ne-a declarat Radu Ionescu, director in cadrul Generali Asigurari.


Pe locurile urmatoare se afla Toyota si Kia, cu 39% si respectiv 36%. Dacia are doar 21%. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1355 ori
Citeste mai multe despretop masini paguboase dacia