"Tarifele RCA au fost majorate in fiecare luna"

Joi, 10 Decembrie 2009, ora 13:50
2219 citiri
"Tarifele RCA au fost majorate in fiecare luna"

Tarifele politelor de raspundere civila auto obligatorie (RCA) au fost majorate cu cel putin 40%, unele ajungand chiar sa se dubleze, pe fondul cresterii ratei daunelor, a scumpirii pieselor de schimb si a manoperei, a spus pentru NewsIn directorul general al societatii Pintilie Broker de Asigurare.

"Tarifele RCA au fost majorate in fiecare luna", a mentionat directorul general al societatii de brokeraj Pintilie Broker de Asigurare, Alexandru Pintilie. El a adaugat ca majorarea cea mai importanta se regaseste in cazul politelor pentru pensionari.

"La inceputul acestui an, un pensionar beneficia de o reducere de 50% la polita RCA in cazul unei companii de asigurare", a aratat Pintilie.

Cel mai mic tarif pe care l-a platit un pensionar la inceputul anului, la incheierea unei polite RCA, pentru un autovehicul Dacia Logan cu o capacitate de 1.201 - 1.400 cmc era de 126 lei.

In prezent, cel mai mic tarif pe care l-ar putea plati un pensionar este de 285 lei, in conditiile unei reduceri de 25% (cel mai mare nivel de reducere de pe piata in acest moment), ceea ce indica o crestere de peste 100% de la inceputul acestui an, a mai spus Pintilie.

"Pretul tot mai ridicat al manoperei, cresterea numarului de daune, precum si majorarea sumei asigurate au condus la cresterea tarifelor", a adaugat seful Pintilie Broker de Asigurare.

El considera ca asiguratorii ar trebui sa se inteleaga intre ei astfel incat sa nu mai plateasca daunele "incarcate artificial", aceste cheltuieli urmand sa se reflecte in cele din urma in buzunarele asiguratilor, prin tarifele majorate ulterior de companiile de asigurare.

Pintilie estimeaza ca tendinta de scumpire a politelor RCA va continua si in 2010, dar intr-un ritm mai moderat.

Tarifele la Casco au crescut cu 15-30% de la inceputul anului

Tarifele practicate de asigurator la incheierea unei polite Casco s-au majorat cu 15-30% de la inceputul acestui an, ritmul de crestere fiind mai temperat in comparatie cu tarifele RCA, in conditiile in care asiguratorii au introdus fransiza si au segmentat portofoliul.

Pentru 2010, Pintilie estimeaza o scumpire cu cel mult 15% a politelor Casco.

Asiguratorii din Romania practica cele mai mici tarife in cazul soferilor cu varste cuprinse intre 30 si 40 de ani, care au studii superioare, sunt casatoriti, au copii minori si o masina de circa 20.000 euro, a mai spus seful companiei de brokeraj.

Acest segment de clienti beneficiaza de reduceri cuprinse intre 30% si 40% comparativ cu alte segmente de asigurati.

Până când ar putea rămâne tarifele RCA plafonate. Trei milioane de vehicule din România nu au asigurare obligatorie
Până când ar putea rămâne tarifele RCA plafonate. Trei milioane de vehicule din România nu au asigurare obligatorie
Ministerul Finanţelor a propus prelungirea plafonării tarifelor RCA până la 30 iunie 2024, în contextul în care există încă probleme nerezolvate în piaţa asigurărilor auto, care se...
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
#tarife, #rca, #asiguratori , #stiri Dacia