Targul de transport din Arad, afectat de criza

Joi, 11 Iunie 2009, ora 15:24
1807 citiri
Targul de transport din Arad, afectat de criza

Numarul firmelor participante la editia din acest an a Targului Transport-AR este mai mic cu 50 % fata de anul trecut. Organizatorii sustin ca transportatorii au avut de suferit din cauza crizei economice.

La cea de XVI-a editie a Transport-AR, targ international de transporturi profesionale, rutiere, feroviare, care se desfasoara in perioada 11-14 iunie, participa aproximativ 60 de firme din tara si din strainatate.
Conform organizatorilor, la editia din acest an sunt prezente firme din domeniul transporturilor din Romania, Ungaria, Olanda, Polonia, Germania, Italia, Austria si Suedia, care participa cu produse si servicii auto.

„Anul trecut am avut peste 120 de firme care au participat la acest targ. Anul acesta, numarul lor s-a redus la jumatate. Se stie ca printre cei mai afectati de criza economica sunt transportatorii. Numai au comenzi, platesc foarte greu ratele la masinile cumparate in leasing, iar dealerii numai au acelasi nivel al vanzarilor de anii trecuti. Totusi, eu sunt multumit ca intr-o perioada ca aceasta avem atatia participanti“, a declarat Nicolae Grosan, directorul Complexului Expo Arad International, organizatorul evenimentului, citat de NewsIn.

La Salonul International Auto Arad, organizat in paralel cu Transport-AR, sunt prezente marci precum Volkswagen, Audi, Mercedes, Peugeot, Nissan, Opel, Chevrolet, Skoda, Ford, Fiat, Dacia, Hyundai, Renault si altele.

„Cele doua manifestari organizate de Expo Arad International in parteneriat cu Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania, reprezinta cel mai important eveniment in domeniul transporturilor din Romania“, a mai spus Nicolae Grosan.

Oferta targului mai cuprinde o gama variata de produse si servicii: autocare, remorci, caroserii, anvelope, accesorii auto, ATV-uri, scutere, motociclete si masini tunate, companii de transport persoane sau marfa, oferte pentru scolile de soferi.

La Targul Transport-AR, organizat la Complexul Expo Arad International, este asteptat si presedintele Traian Basescu, organizatorii afirmand ca seful statului ar putea ajunge in cursul zilei de sambata.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#criza, #dacia, #targ, #transport , #stiri Dacia