Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Statiunile balneare, intre investitii si uitare

Statiunile balneare, intre investitii si uitare

In ultimii ani, au fost investiti milioane de lei din fonduri europene pentru modernizarea facilitatilor din statiunile de tratament cu traditie din Romania. Rezultatul ? Tinerii au devenit interesati de tratamentele balneare, dar per ansamblu, numarul turistilor a scazut drastic.

Ofertele speciale pentru 2010 in statiunea Baile Olanesti incep de la 66lei/persoana, potrivit lui Maria Noaje, reprezentant al unei agentii de turism din statiune.

'Pentru 2010, avem oferte speciale, de odihna si tratament, la preturi avantajoase, plecand de la 66 RON/persoana, cu totul inclus : cazare, pensiune completa, tratament, cure de ape si in functie de fiecare hotel si de gradul de confort', a precizat Noaja Maria pentru Bloombiz.ro.

Aceasta a adaugat ca Hotel Olanesti, Hotel Parang, Hotel Bitu si Hotel Tisa sunt cele mai cautate baza de tratament.

In ceea ce priveste numarul turistilor, Noaja apreciaza ca acesta a ramas constant, fata de anul trecut, si ca tinerii au devenit interesati de statiune.

'S-au deschis cele doua piscine in parcul orasului, cu apa sulfuroasa, termala si sarata, cu efect terapeutic foarte bun. Au aparut si alte puncte de atractie pe langa curele balneare'.

Moneasa, fara turisti

In schimb, in statiunea Moneasa, numarul turistilor s-a diminuat considerabil, fata de anii trecuti, spune Cosmin Banu Adrian, reprezentant al unul hotel din oras.

Acesta adauga ca au mai multe  oferte speciale pentru 2010, in functie de numarul de zile petrecut de turisti in hotel. Pretul incepe de la 600 lei/ persoana,  cu pensiune completa.

'Cele mai cautate oferte de tratamente sunt ofertele de cura balneara, cu trei proceduri pe zi. Acestea costa 750lei/persoana', a declarat Cosmin Banu Adrian, pentru Bloombiz.ro.

Cazare si tratament, de la 125 lei in Baile Herculane

La Baile Herculane, cazarea incepe de la 125 lei/persoana, la unitati de trei stele.

'Pretul este 125 lei/zi pentru o persoana si include cazare, masa si tratament. Tratamentul, in functie de locatie cuprinde trei sau patru proceduri. De exemplu, la hotelul Dacia sunt trei proceduri, in timp ce la Hotelul Geta sunt patru, la acelasi pret, 125 lei', a precizat Daniel Tapsa, director agentie de turism din Baile Herculane.

Acesta a explicat ca in pachetul standard sunt incluse electroterapie si fizioterapie.

'Alte proceduri sunt magnetorapie, baie de sulf, precum si o sedinta de masaj', spune Tapsa, care completeaza ca exista o cerere mare, din randul turistilor, mai ales pentru tratament.

'Din acest punct de vedere, acest an ne ofera numai turisti care cauta tratament'.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2078 ori
Citeste mai multe desprebalneare investitii statiuni turisti