Skoda vrea sa concureze cu Dacia Logan

Joi, 03 Decembrie 2009, ora 13:42
1501 citiri
Skoda vrea sa concureze cu Dacia Logan

Skoda, marca ceheasca a grupului Volkswagen, vrea sa produca un model de autoturism ieftin, de talie medie, si un autoturism de talie mica, pentru a concura pe piata autoturismelor low cost, dominata in prezent de modelul Dacia Logan, relateaza Les Echos, transmite NewsIn.

Oferta de autoturisme low cost, initiata de Renault prin modelul Dacia Logan, reprezinta un motiv de ingrijorare pentru alti constructori. Chiar si Skoda, orientata initial pe un bun raport calitate-pret, spre productia de berline mari, bine echipate, incepe sa ia in considerare o revenire la produsele de baza, mai putin scumpe.

Una dintre prioritatile grupului este un autoturism "ce va intra pe segmentul A", pe care sunt prezente modelele Renault Megane si Citroen C4, care va fi poozitionat intre modelul Fabia si berlina Octavia, modelul urmand sa fie disponibil la un pret scazut.


Echipele Renault si Dacia mai au timp la dispozitie, in contextul in care autoturismul va fi produs abia de la inceputul lui 2012. Totusi, pretul modelului Skoda va fi de 10.000-12.000 euro, superior pretului Logan, de 7.600 euro in Franta, in contextul in care costurile de productie din Cehia sunt mai mari decat cele din Romania. Skoda a dat, insa, de inteles ca "nu vrea sa faca niciun compromis in ceea ce priveste echipamentele de secutitate".

Un alt proiect aflat in studiu este un model de oras de talie mica, ce va concura cu modele precum Renault Clio sau Peugeot 107.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#skoda, #dacia, #logan, #renault, #clio , #stiri Dacia