Sindicalistii Dacia propun majorarea salariului cu 10%

Marti, 20 Iulie 2010, ora 14:37
1459 citiri
Sindicalistii Dacia propun majorarea salariului cu 10%

Liderii Sindicatului Automobile Dacia au propus marti, in cadrul sedintei comisiei paritare cu administratia uzinei, o crestere salariala cu 10% pentru toate categoriile de salariati, urmand ca aceasta propunere sa fie analizata la jumatatea lunii septembrie, informeaza corespondentul NewsIn.

Sedinta paritara a fost convocata dupa ce sindicalistii au aflat ca administratia intentioneaza sa mareasca salariile celor de la departamentul de management si au aparut tensiuni in randul muncitorilor.

Potrivit viceliderului Sindicatului Automobile Dacia (SAD), Ion Iordache, administratia a luat act de propunerea sindicatului care prevede majorari salariale atat pentru muncitori, cat si pentru sefi.

"Sindicatul Automobile Dacia a propus sa se acorde cresteri individuale pentru toate categoriile de salariati, manageri, ingineri, tehnicieni, sefi de atelier, sefi de UEL, muncitori si functionari.

Cresterile individuale sa se acorde in procent de 10% din fondul de salarii al fiecarei categorii de personal", a declarat Ion Iordache.

Reprezentantii SAD spun ca cele doua parti au convenit ca aceasta propunere sa fie discutata in cadrul unei noi comisii paritare, in data de 15 septembrie.

Incepand cu data de 1 august, uzina Dacia intra in perioada de remont si angajatii vor pleca in concediu de odihna timp de o luna.

Sindicatul Automobile Dacia si administratia SC Automobile Dacia au ajuns la un acord privind salarizarea pe anul 2010, conflictul de interese din luna februarie fiind incheiat dupa ce sindicalistii au acceptat o crestere salariala de 300 de lei in acest an.

Muncitorii de la Dacia s-au declarat nemultumiti dupa ce au aflat ca administratia a propus o majorare salariala pentru departamentul de management, ceea ce ar duce la dezbinarea echipei, dupa cum apreciaza liderii Sindicatului Automobile Dacia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#sindicalisti, #dacia, #salariu , #stiri Dacia