Santaj la Dacia. Cum puteau sa ajunga informatii despre Duster la concurenta

Miercuri, 20 Aprilie 2011, ora 23:16
1878 citiri
Santaj la Dacia. Cum puteau sa ajunga informatii despre Duster la concurenta

O persoana din Mioveni a santajat conducerea Automobile Dacia cu dezvaluirea catre companii concurente a unor detalii din procesul de fabricatie a Dacia Duster, acesta sustinand ca a gasit in curtea uzinei un memory stick care continea astfel de informatii, potrivit Mediafax, care citeaza"Gandul". 

Timp de cateva zile, in luna ianuarie a acestui an, Gheorghe M. a trimis email-uri catre persoane din conducerea Dacia carora, in schimbul "tacerii" sale, initial le-a cerut echivalentul unei Dacia Duster cu toate optiunile.

Pe site-ul Dacia, preturile pentru Duster sunt cuprinse intre 11.150 euro si 16.600 euro, in functie de versiuni, la care se adauga si costul optionalelor, dar ulterior barbatul a spus ca s-ar multumi si cu 20.000 de lei.

Procurorii spun ca barbatul a declarat la audieri ca nu el a intrat in sistemul informatic al uzinei pentru a copia neautorizat informatiile, si ca doar ar fi gasit, in curtea uzinei Dacia, un memory stick care continea fisiere privind procesul de fabricatie al Dacia Duster.

"M. Gheorghe a transferat neautorizat date dintr-un memory stick in laptopul personal. Invinuitul spune ca a gasit memory stick-ul, care continea informatii despre procedura de fabricatie a Dacia Duster, in parcarea uzinei Dacia.

Unul dintre fisiere a fost trimis la persoane din conducerea Dacia. Invinuitul a amenintat reprezentantii Dacia cu trimiterea acestor date catre companii concurente", a declarat pentru "Gandul" procurorul sef al DIICOT Pitesti, Nicolae Blaga.

Informatiile de pe stick s-au dovedit reale, fapt confirmat pentru procurori de catre oficialii Automobile Dacia.

Reprezentantii Dacia au depus plangerea la Politie in 19 ianuarie, mentionand ca au primit mai multe mesaje de la barbatul respectiv.

"L-am identificat prin proceduri specifice, au fost facute perchezitii la domiciliul acestuia. Am gasit dovezi ale faptei in laptopul lui personal.

La audieri acesta a recunoscut fapta", a mai declarat procurorul sef al DIICOT Pitesti. In plus, barbatul este invinuit si pentru ca si-a insusit un bun gasit si nu l-a predat autoritatilor in termen de zece zile.

Procurorii mai spun ca vor continua cercetarile pentru a gasi persoana care a accesat sistemul informatic al Dacia si a copiat informatiile privind procesul de fabricatie a Dacia Duster.

"In prezent, invinuitul este cercetat in libertate, urmeaza ca instanta sa se pronunte", a conchis procurorul Nicolae Blaga.

Conducerea Automobile Dacia spune ca au mai existat in istoria companiei astfel de cazuri de incercari de santaj.

"Am incredere in organele justitiei. Nu e prima data cand un nebun incearca sa faca asa ceva (sa santajeze Automobile Dacia-n.r.). Ma abtin de la alte comentarii", a declarat pentru "Gandul" Constantin Stroe, vicepresedinte al Dacia. 

De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#santaj, #dacia, #dacia duster, #santaj dacia, #informatii productie dacia , #stiri Dacia