Romania concepe trei sferturi de Logan

Luni, 23 Martie 2009, ora 16:50
1599 citiri
Romania concepe trei sferturi de Logan

Viitoarea generatie Logan va fi conceputa in proportie de aproape 75% in Romania, iar conducerea Renault urmeaza sa aleaga in cateva zile modelul care va inlocui prima varianta din familia Logan, a declarat, astazi, directorul RTR, Philippe Prevel.

"Un minim realizabil este de 50%, insa noi ne-am fixat ca target conceperea a aproape 75% in Romania pentru viitoarea generatie a Logan. Ingineria si designul pe care le coordonam in Romania au avansat puternic", a spus Prevel, prezent la o conferinta organizata pentru a prezenta presei romanesti conceptul Dacia Duster, dezvaluit in premiera mondiala la salonul auto de la Geneva, la inceputul lunii martie

Prevel a declarat ca primul model din familia Logan, lansat in 2004, a fost conceput in proportie de 10-20% in Romania, iar Sandero aproximativ 40%.

Intrebat cand vor aproba oficialii Renault modelul care va inlocui Logan Sedan, Prevell a spus ca este o chestiune de zile.

"Suntem in faza finala in care conducerea are de ales intre doua modele. Pana la decizie este o chestiune de cateva zile", a afirmat Prevel.

Oficialul Renault declara pentru MEDIAFAX, la inceputul lunii decembrie a anului trecut, ca noua generatie a Logan, care va inlocui actualul model, va fi aleasa la inceputul lui 2009 de catre conducerea grupului Renault, urmand ca masina sa apara pe piata in 2010, cel mai devreme, sau in 2012, cel mai tarziu.

El a spus la acel moment ca producatorii auto inlocuiesc modelele la 6-8 ani si ca este cazul ca Logan sa fie schimbat.

Modelul Logan a fost lansat pe piata in toamna anului 2004, iar de atunci a suferit doua schimbari de ordin estetic. Prima, in 2006, a vizat stopurile din spate si capacul portbagajului, iar la cea de-a doua, din 2008, partea frontala si cea posterioara au fost modificate mai mult, aducand modelul la noua identitate de marca a Dacia, inaugurata odata cu prezentarea Sandero, in martie 2008.

Potrivit oficialului RTR, noua generatie Logan va pastra si va evidentia trasaturile actualului model, si anume spatiul, fiabilitatea si raportul pret-prestatii.

Din punct de vedere procedural, la inlocuirea unui model se pleaca de la 5-10 idei, urmand ca doua variante, sau, in cazuri exceptionale, trei versiuni sa fie prezentate conducerii sub forma de filme tridimensionale (3D) si machete la scara naturala. Conducerea decide in cele din urma modelul care va intra in fabricatie, iar din acel moment incep cercetarile de inginerie.

De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
#dacia, #logan, #renault, #sandero , #stiri Dacia