Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Renault-Nissan renunta la Daewoo Craiova daca situatia nu se clarifica repede

Renault-Nissan renunta la Daewoo Craiova daca situatia nu se clarifica repede

Alianta Renault-Nissan nu va mai fi interesata sa participe la licitatie pentru preluarea uzinei Daewoo de la Craiova, daca clarificarea situatiei acesteia dureaza prea mult.A"Rezolvarea dosarului Daewoo Craiova intre Guvernul Romaniei si creditorii Daewoo este un subiect care ne preocupa. Daca situatia dureaza foarte mult nu vom mai fi interesati sa participam la licitatieA", a precizat directorul general al companiei Dacia, Francois Fourmont.

Situatia la Daewoo Craiova este neschimbata de mai multe luni, iar Renault-Nissan a depus o scrisoare de intentie la Oficiul pentru Privatizare, in care isi manifesta dorinta de a avea acces la informatii pentru a se hotari daca va participa la o eventuala licitatie pe care o va organiza statul roman.

Vicepresedintele Dacia, Constantin Stroe anuntase in luna ianuarie ca Daewoo Automobile Craiova ar putea avea un nou proprietar pana la sfarsitul primului trimestru al anului.

Acesta a spus ca doi competitori si-au anuntat intentia de a se implica in procesul de preluare a societatii craiovene, Ford si Renault - Nissan.

KPMG a evaluat in primele luni ale anului 2005 pachetul de 51 la suta din actiunile Daewoo, pe care Ministerul Economii si Comertului doreste sa le preia, la 32 milioane euro, iar valoarea de lichidare la circa 70 milioane euro.

Banii Nostri

Investmania - cea mai rapida cale de a invata sa joci la Bursa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 784 ori