Renault muta in Romania productia Duster destinata pietei din Marea Britanie

Vineri, 26 Septembrie 2014, ora 09:25
1666 citiri
Renault muta in Romania productia Duster destinata pietei din Marea Britanie
Sursa foto: Auto Express

Grupul auto francez Renault a decis sa transfere, din India in Romania, productia autovehiculelor de teren Duster destinate pietei din Marea Britanie, a declarat joi directorul de tara pentru Renault India, Sumit Sawhney, transmite publicatia The Economic Times.

Potrivit lui Sumit Sawhney decizia are in vedere concentrarea productiei realizata in India pentru piata locala in ideea de a reduce perioada de asteptare pentru clientii locali. 'Vrem sa ne consolidam operatiunile pe piata domestica', a declarat Sawhney. 'Vrem ca in primul rand sa acoperim piata din India si abia apoi sa orientam capacitatile libere pentru exporturi. Am decis sa reorientam exporturile unor modele spre Europa din motive logistice si economice. De asemenea, fluctuatiile valutare nu erau in favoarea noastra' a adaugat directorul Renault India.

Duster cu volanul pe dreapta era produs de Renault India

Renault India producea pana acum toate autovehicule de teren Duster cu volanul pe partea dreapta. Pe langa Duster, grupul francez vinde in prezent cinci modele de autovehicule in India: sedanul Fluence, SUV-ul Koleos, modelul compact Pulse si sedanul Scala. In primele cinci luni ale anului fiscal care a inceput in luna aprilie Renault a vandut 17.510 vehicule in India, in scadere cu 33% in ritm anual.

Constructorul auto roman Dacia a fost cel care a inceput sa produca modelul Duster la uzina de la Pitesti in 2010, automobilele produse aici fiind destinate pietelor din Europa, Turcia si din tarile din Magreb. La aceeasi uzina au inceput sa fie produse si modelele Duster sub marca Renault incepand din luna iunie 2010, initial pentru pietele din Orientul Mijlociu, Egipt si alte piete africane, iar din 2011 pentru tarile din regiunea Golfului.

In 2013, la nivel mondial, au fost vandute 376.000 de automobile de teren Duster. Primele cinci piete pentru acest automobil, de la lansare si pana acum, sunt: Rusia, unde au fost vandute 151.633 unitati sub brandul Renault, Franta - cu 145.612 unitati sub brandul Dacia, Brazilia - cu 117.303 unitati sub brandul Renault, India - cu 85.974 unitati sub brandul Renault si Germania - cu 70.159 unitati sub brandul Dacia.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit intre timp un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#dacia duster, #dacia marea britanie, #duster Marea Britanie romania , #stiri Dacia