Renault: Logan este "o oaza de liniste". Preturile raman la fel

Joi, 12 Februarie 2009, ora 12:00
1654 citiri
Renault: Logan este "o oaza de liniste". Preturile raman la fel

Renault a decis sa nu micsoreze preturile modelelor din programul Logan si considera ca acesta reprezinta "o oaza de liniste", care va trece cu bine criza. Rata de profit a gamei de modele din acest proiect low-cost au fost anul trecut aproape de tinta fixata, de 6%.

"Logan este un program in sine, independent. Profitabilitatea lui a a fost anul trecut foarte aproape de tinta pe care ne-am propus-o, de 6%. De aceea vedem in programul Logan o oaza de liniste si credem ca va depasi cu bine criza", a declarat, astazi, directorul operational al grupului Renault, Patrick Pelata, intr-o conferinta de presa organizata pentru anuntarea rezultatelor financiare.

Oficialul grupului francez a spus ca modelele din familia Logan (Logan Sedan, Logan MCV, Sandero, Logan Pick-Up, Logan VAN) sunt competitive pe pietele in care sunt prezente, amintind Germania si Franta.

"Sandero este un exemplu pe piata germana, unde competitorii cu masini mai mici au fost nevoiti sa reduca drastic preturile pentru a-i putea face concurenta. Avand in vedere aceste aspecte, am decis, impreuna cu filialele noastre, sa nu scadem preturile gamei Logan", a explicat Pelata, citat de Mediafax.

El a adaugat ca Renault se fereste sa faca previziuni pentru acest an, date fiind conditiile de piata imprevizibile.

Intrebat daca in statele din vestul Europei ar putea fi construite sau adaptate fabrici care sa produca masini din familia Logan, Pelata a infirmat aceasta posibilitate, argumentand ca programul Logan este low-cost si ca preturile nu ar putea fi mentinute la un nivel scazut daca productia s-ar face in statele dezvoltate.

Renault a inregistrat anul trecut un profit net de 599 milioane euro, de peste patru ori mai mic comparativ cu castigul de 2,73 miliarde de euro din anul anterior, ca urmare a crizei de proportii care a afectat economia mondiala, potrivit rezultatelor financiare anuntate, la sfarsitul saptamanii trecute, de grupul francez.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#dacia, #logan, #renault , #stiri Dacia