Renault a vandut 2,3 milioane de masini pe plan mondial

Joi, 14 Ianuarie 2010, ora 11:53
1381 citiri
Renault a vandut 2,3 milioane de masini pe plan mondial

Constructorul auto francez Renault a anuntat joi ca vanzarile totale ale grupului, cu exceptia Lada, s-au redus cu 3,1% in 2009, la 2,3 milioane de masini, pe o piata mondiala in scadere cu 4,7%, grupul subliniind ca a fost afectat de caderea cererii in Romania si Rusia, relateaza Les Echos, precizeaza NewsIn.

Renault si-a marit usor cota de piata mondiala anul trecut, cu 0,1 puncte procentuale, la 3,7%, datorita imbunatatirii vanzarilor in ultimul semestru.

Marca Renault a avansat un loc, devenind a treia marca in Europa Occidentala, datorita succesului inregistrat de gama Renault Megane.

Modelul Scenic a fost in 2009 a doua masina dupa volumul vanzarilor pe piata franceza.

Renault a vandut in Franta anul trecut 702.083 vehicule, in crestere cu 7,3%, mai ales ca urmare a programului de prime de casare, care s-a vazut cu precadere in decembrie (+84,3%). Grupul se asteapta sa continue pe aceasta cale in 2010 si sa-si mareasca in continuare cota de piata, mai ales datorita noului model Master din gama utilitara si a modelului 4X4 Duster din gama Logan.

Constructorul auto francez a mai precizat ca pentru prima data in ultimii zece ani, vanzarile grupului in afara Europei Occidentale - respectiv aproape o treime din vanzarile totale - au scazut cu 10,9%, odata cu scaderea cererii de pe pietele din Rusia si Romania.

Vanzarile de masini marca Renault au scazut cu 7,8% in 2009
, cu 4% in cazul autoturismelor si cu 26,2% in cazul utilitarelor. In schimb, cele ale Dacia au crescut cu 20,5% pe ansamblu si cu 91% doar in Europa de Vest.

Pentru 2010, Renault estimeaza o scadere intre 8% si 10% a pietei auto europene, pe masura ce programele de prime de casare acordate de mai multe state europene se vor finaliza.

"Intr-un mediu de crestere moderata, care ar trebui sa se confirme in 2010, grupul estimeaza o scadere a pietei europene cu 8-10%", a precizat Renault intr-un comunicat. "Odata cu incetarea efectului ajutoarelor guvernamentale, contextul industriei auto va fi unul incordat", se mai arata in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#renault, #piata, #auto, #mondiala, #vanzari , #stiri Dacia