"Rabla" a vandut doar 35% dintre masinile disponibile

Miercuri, 06 Mai 2009, ora 15:35
1640 citiri
"Rabla" a vandut doar 35% dintre masinile disponibile

Pana in data de 30 aprilie au fost vandute putin peste 7.000 din cele 20.000 de masini disponibile in prima faza a programului "Rabla" din 2009, care se va incheia la sfarsitul lunii mai, conform unei statistici furnizate, astazi, de Ministerul Mediului.

Conform documentului citat de Mediafax, pana in data de 30 aprilie fusesera emise note de acceptare pentru 7.045 de masini. Nota de acceptare este documentul final prin care romanii ajung sa-si cumpere o masina noua la un pret din care statul suporta 3.800 de lei in schimbul casarii unei masini proprii mai vechi de zece ani.

Cele mai multe masini vandute pana in 30 aprilie prin programul de inlocuire a parcului auto national, cunoscut sub numele de programul "Rabla", sunt produse de Dacia, numarul acestora fiind de 1.731. Grupul Renault/Nissan a vandut pana acum 1.020 de masini, iar masini Skoda au cumparat 777 de romani.

Chevrolet, Opel, Ford si Fiat au vandut si ele patru-cinci sute de masini.

Conform datelor furnizate de Ministerul Mediului, exista doi producatori care au primit cote in program care, pana la 30 aprilie, nu au reusit sa vanda nicio masina: Audi si Lada, in vreme ce Honda si Mazda au reusit sa vanda doar doua si, respectiv, cinci masini din cota alocata pentru prima faza a programului.

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, sustinea, in 18 martie, intr-o conferinta de presa, ca programul "Rabla" merge "destul de prost", din cauza unor oficiali "care vorbesc fara sa stie".

Intrebat daca declaratiile sale referitoare la o eventuala crestere a primei de casare in cazul in care, in prima faza a programului pentru 2009, rezultatele sunt dezastruoase, Nemirschi a raspuns negativ.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
#audi, #dacia, #nemirschi, #rabla, #renault, #vandute , #stiri Dacia