Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Protestele de la Dacia continua. "Sunt ilegale!", sustine compania

Protestele de la Dacia continua. "Sunt ilegale!", sustine compania


Salariatii de la Uzina Vehicule Dacia continua, joi, protestul inceput in urma cu o zi, ca urmare a nemultumirilor legate de evolutia negocierilor pe marginea contractului colectiv de munca.

"Protestul continua, dar nu exista pana la acest moment revendicari clare. Din punctul de vedere al companiei, exista deschidere pentru discutii cu sindicatele", a declarat directorul de comunicare al Dacia, Anca Oreviceanu.

Reprezentantii administratiei si cei ai sindicatului continua discutiile pe marginea contractului colectiv de munca, incepute inca din luna februarie, potrivit aceleiasi surse.

Muncitorii din primul schimb de la sectiile Uzinei Vehicule Dacia, cei care au declansat protestele in ziua precedenta, au refuzat sa reia lucrul, o parte dintre ei adunandu-se joi dimineata in zona portii de acces in uzina, unde scandeaza impotriva conducerii.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri seara de Directia Comunicare Dacia, protestul este unul ilegal si nu este sustinut de sindicat.

"In data de 20 martie 2013, cateva sute de salariati ai Uzinei Vehicule au incetat lucrul si au declansat un protest ilegal. Acesta a continuat la schimbul doi, cu un numar similar de persoane. In acelasi timp, peste 80% din salariatii platformei au continuat activitatea in mod responsabil, pentru a respecta angajamentele fata de clienti", se arata in comunicat.

Conducerea uzinei a decis ca salariatii care au parasit posturile de lucru sa nu fie platiti pentru timpul in care se considera ca au absentat nemotivat. In plus, Sindicatul Automobile Dacia (SAD) a fost notificat de administratie ca protestul este ilegal.

"In raspunsul scris catre conducerea Dacia, SAD s-a desolidarizat de participantii la greva spontana si confirma ca protestul este ilegal", se mai precizeaza in comunicat.

Protestul spontan de la Dacia se desfasoara in paralel cu negocierile dintre sindicate si reprezentantii patronatului pe marginea contractului colectiv de munca, insa niciuna dintre parti nu a prezentat inca o pozitie oficiala referitoare la evolutia discutiilor.

Potrivit reprezentantilor patronatului, discutiile privind contractul colectiv de munca au inceput in urma cu o luna si inca nu s-au finalizat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1324 ori