Programele de tip "Rabla" vor salva industria auto mondiala

Vineri, 28 August 2009, ora 10:37
1813 citiri
Programele de tip "Rabla" vor salva industria auto mondiala

Ford Motor Co. face lobby la guvernele europene, incercand sa obtina continuarea programelor de prime de casare, pentru a evita o noua probusire a pietei in momentul retragerii acestor stimuli, a anuntat directorul executiv Ford din regiune, John Fleming, citat de Bloomberg.

Ford si Asociatia Constructorilor Auto din Europa intreaba guvernele daca pot continua programele de prime de casare sau daca le pot reduce la un nivel minim, urmand sa le retraga treptat, a spus Fleming.

Vanzarile de autoturisme din Europa au crescut in iunie pentru prima oara in ultimele 14 luni, dupa ce guvernele au oferit ajutoare pentru scoaterea industriei din cea mai grava criza de la cel de-al doilea Razboi Mondial. Ford estimeaza ca programul de prime de casare din Germania, in valoare de 5 miliarde euro, unul dintre cele mai de succes din Europa, va ramane fara fonduri luna viitoare.

Incheierea programelor de ajutor care permit soferilor sa schimbe masinile vechi cu modele noi "ne va duce inapoi la cifre mult mai scazute", pentru ca economia probabil nu si-a revenit suficient, a mai spus Fleming. Anul viitor va fi probabil unul dificil, a adaugat el.

Programul de prime de casare din Statele Unite, incadrul caruia au fost oferite prime de pana la 4.500 dolari, a produs aproape 700.000 vanzari de autoturisme, a anuntat Departamantul de Transporturi. Ajutoarele guvernamentale au ajutat la revenirea cererii in industria auto, determinand companiile Ford, General Motors Co. si Chrysler Group LLC sa-si majoreze planurile de productie in a doua jumatate a anului.

In Germania, prima de casare, ce prevede varsarea sumei de 2.500 euro petnru toti cei ce achizitioneaza un automobil nou in schimbul celui vechi, sustine de mai multe luni piata auto. Insa bugetul prevazut, de 5 miliarde euro, va fi epuizat in cateva saptamani, iar guvernul, care a prelungit deja acest program, a avertizat ca nu va mai avea loc o alta prelungire, informeaza NewsIn.

In Romania, au fost semnate note de acceptare pentru 13.315 masini din cele 28.457 de masini oferite in a doua etapa a programului Rabla, iar Dacia a ramas marca preferata. In luna iunie - care a reprezentat prima tragere din cadrul celei de-a doua etape - romanii semnasera note de acceptare pentru 3.513 autoturisme.

In cadrul celei de-a doua etape mai exista o tragere, care se va derula in cursul lunii august.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#rabla, # prima, # casare, # masini, # ford, # dacia , #stiri Dacia