Producatorul Lada vrea sa concedieze 27.600 de angajati

Joi, 24 Septembrie 2009, ora 11:04
1252 citiri
Producatorul Lada vrea sa concedieze 27.600 de angajati

AvtoVAZ, cea mai mare companie auto din Rusia, a anuntat joi ca a ajuns la un acord cu principala confederatie sindicala pentru reducerea personalului cu 27.600 de angajati, din totalul de 102.000, in urma scaderii puternice a cererii, transmite Reuters.

Printre actionarii constructorului de autovehicule se regasesc grupul francez Renault, proprietarul Dacia, si conglomeratul industrial Russian Technologies, controlat de statul rus, precizeaza Mediafax.

Cea mai cunoscuta marca a AvtoVAZ este Lada.

"Compania functioneaza intr-un singur schimb de lucru, la 65% din capacitate. Reducerea personalului este esentiala intr-o astfel de situatie", au aratat reprezentantii constructorului auto.

Anterior, AvtoVAZ a redus salariile si programul de lucru la una din fabricile de componente, care deserveste uzina Lada. Circa 2.000 de angajati ai acestei unitati au protestat luna trecuta din cauza injumatatirii salariilor.

Printre cei 27.600 de angajati care vor fi concediati de AvtoVAZ se numara 13.000 ajunsi la varsta pensionarii si alti 5.500 care se apropie de aceasta varsta.

Compania a anuntat, totodata, ca intre 6.000 si 9.100 de angajati tineri care urmeaza sa fie disponibilizati vor fi "chemati inapoi la munca" de la inceputul anului 2012, cand AvtoVAZ si Renault intentioneaza sa lanseze un proiect in parteneriat.

Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
#producator, #lada, #angajati, #disponibilizari, #dacia, #renault , #stiri Dacia