Piata auto din Romania, "catastrofala": 11 importuri second-hand la o masina noua vanduta

Miercuri, 12 Februarie 2014, ora 14:33
1691 citiri
Piata auto din Romania, "catastrofala": 11 importuri second-hand la o masina noua vanduta
Sursa foto: Diacaf

Piata auto din Romania este una catastrofala, la ora actuala fiind aduse in tara 11 autovehicule second-hand la fiecare masina noua vanduta, a declarat, miercuri, vicepresedintele Grupului Dacia Renault si presedinte al Asociatiei Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM), Constantin Stroe.

"Piata auto din Romania o calific drept catastrofala. A avut o involutie - si nu ma feresc de cuvinte care pot sa deranjeze - de la 315.000 de automobile in 2007, la o cadere de 68.000 in 2013. Cei doi producatori de automobile - Dacia Renault si Ford - au vandut in Romania anului 2013 doar 20.000 de automobile dintr-o productie totala de 410.000 de unitati. Matematic, asta inseamna 5% din total, deci aproape ca n-au vandut nimic. In acelasi an 2013, s-au importat 221.000 de automobile second-hand - si vorbim despre o situatie catastrofala, care nu mai poate continua. Practic, la un automobil nou vandut in Romania, s-au adus 11 automobile second-hand. Productia de automobile usoare in Romania a ajuns, de la un volum total de 241.000 unitati, in 2007, la peste 410.000 in 2013', a spus Stroe, in cadrul unui atelier de specialitate organizat la Forumul de afaceri "Franta - Europa de Sud-Est'.

Dacia a exportat aproape 300.000 de automobile

In ceea ce priveste exporturile, reprezentantul Dacia a mentionat ca lucrurile au stat foarte bine, in top figurand Franta, Germania si Algeria.

"Exportul a avut o evolutie foarte interesanta. S-au exportat de la 16.000 de autovehicule, in 2004, la 362.000, in 2013, din gama Ford si Dacia Renault. Dacia a exportat aproape 300.000 de automobile (93% din productie), primele piete fiind Franta, Germania, Algeria si Turcia. Romania e pe locul 11 in acest top...Nu s-a mai vazut nicaieri in lume ca o fabrica de automobile sa vanda pe piata proprie volume atat de mici, cum se intampla la noi. Ford a exportat aproape toata productia', a afirmat Constantin Stroe.

Misiunea Economica Ubifrance a Ambasadei Frantei la Bucuresti a organizat, in zilele de 11 si 12 februarie, Forumul de afaceri 'Franta - Europa de Sud-Est'.

La forum au fost prezenti reprezentantii a peste 400 de companii din 14 tari, evenimentul constituindu-se intr-un adevarat tur de forta in domeniul business-ului.

Companiile activeaza in sectoare, precum: infrastructura, transporturi, energie, industrie auto, protectia mediului, agricultura si industrie alimentara, e-commerce, IT&C, dispozitive si echipamente medicale.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#stroe dacia, #Dacia Romania, #romania import, #dacia export , #stiri Dacia