Oficialii Renault i-au multumit lui Basescu ca s-a angajat personal in reusita centrului de la Titu

Miercuri, 15 Septembrie 2010, ora 14:32
1672 citiri
Oficialii Renault i-au multumit lui Basescu ca s-a angajat personal in reusita centrului de la Titu

Oficialii Renault i-au multumit presedintelui Basescu pentru ca s-a implicat personal in reusita Centrului Tehnic din Titu, angajandu-se in cautarea terenului, cuvinte de gratitudine fiind exprimate si pentru Guvern, care a sprijinit compania franceza in obtinerea creditului BERD necesar, informeaza NewsIn.

Philippe Prevel, directorul general Renault Technologie Roumanie (RTR), a apreciat ca centrul de testari de la Titu, inaugurat miercuri in prezenta presedintelui Basescu, va completa lantul Grupului Renault din Romania, care incepe cu stilistii si designerii si ajunge pana la comercializare.

"Acest lant de productie si comercializare va fi prezent acum in Romania, iar inginerii romani vor putea lucra in acest dispozitiv. Sistemul apartine unei viziuni mai globale a Grupului Renault", a spus Prevel, inainte de inaugurarea oficiala.

Directorul operational al Renault, Patrick Pelata, si-a inceput discursul declarand in limba romana ca se simte onorat sa inaugureze, in prezenta oaspetilor sai, centrul de la Titu.

"De 11 ani deja Grupul Renault s-a instalat in Romania. Am trecut impreuna prin mai multe momente foarte puternice: intrarea Dacia in grupul Renault acum 11 ani, apoi demararea programului Logan, crearea unui centru de piese, a unei noi uzine de cutii de viteza si motoare, a unui centru dedicat ingineriei, a unui centru de servicii, lansarea Sandero si apoi a Duster. Doar acum doua saptamani am descis portile unui centru de distributie de piese de schimb iar astazi inauguram centrul tehnic de la Titu", a enumerat Pelata realizarile Renault de la venirea sa in Romania.

El a aratat ca Centrul de la Titu nu ar fi vazut niciodata lumina zilei fara mobilizarea a sute de persoane atat in Franta, cat si in Romania, evidentiind in special si ajutorul primit de la presedintele Romaniei si de la Guvern.

"Doresc sa multumesc statului roman care ne-a sustinut mereu, si in special dvs. domnule presedinte care v-ati angajat personal in cautarea terenului, in monitorizarea si in reusita acestui proiect. De altfel, tot Guvernul roman ne-a ajutat acordandu-ne stafuri si sprijin pe intreaga durata a proiectului", a spus Patrick Pelata.

Directorul operational al Renault a multumit si pentru sprijinul acordat de statul roman pentru obtinerea imprumutului de la BERD care a permis continuarea proiectului de la Titu, intrerupt la un moment dat din cauza crizei economice.

"Cu Titu avem un nou suflu in grupul Renault din Romania, pentru ca Titu va juca un rol imporant in intregul sistem de inginerie. Titu ne va permite sa dezvoltam vehiculele care sunt pe platforma Logan , toate verigile din lantul de dezvoltare a unei masini, de la faza de conceptie pana la faza de testare finala. Acest centru tehnic de la Titu are toata partea de infrastructura necesara, se afla atat aproape de Pitesti cat si de Bucuresti si acest lucru reprezinta un adevarat gaj al eficacitatii. Aceasta proximitate cu echipele noastre, dar si cu piata si furnizorii si bineinteles clientii, toata aceasta proximitate ne va permite sa trecem cu bine peste toate dificultatile", a mai apreciat Pelata.

In plus, a mai aratat oficialul Renault, acest Centru international intra in cadrul unei retele cu alte doua centre din Franta si va permite un adevarat schimb de cunostinte intre inginerii romani si cei francezi. Pelata a subliniat ca este nevoie si de dezvoltarea infrastructurii.

"Ingineria grupului Renault din Romania are aproximativ 2040 de persoane si acesti ingineri vor continua dezvoltarea platformei Logan, precum si dezvoltarea acestei povesti foarte frumoase dintre Franta si Romania. Pentru ca centrul de la Titu sa functioneze si sa devina atractiv dorim sa atragem talente potentiale, dar contam si pe statul roman pentru ameliorarea infrastructurii rutiere dar si maritime", a pledat el.

Directorul Renault a aratat ca intr-un moment in care economia europeana nu a reusit inca sa iasa cu totul din criza uzina din Pitesti tureaza la maxim, iar acest lucru demonstreaza succesul Dacia.

"Ce mandie pentru noi toti de a vedea logoul Dacia pe mai bine de 1,4 milioane de masini exportate in intreaga lume din 2004 pana in prezent! Ce mandrie putem incerca atunci cand vedem care este succesul modelului Logan dar si succesul pe care modelul Duster pare ca-l urmeaza!", si-a incheiat Pelata discursul.

Grupul Renault a inaugurat miercuri Centrul Tehnic de Incercari Renault de la Titu, printr-o investitie de 166 milioane euro, acesta fiind cel mai mare si singurul din Europa De Est si al doilea din Europa dupa cel din Franta.

"Investitia totala pe termen lung a Grupului Renault in Renault Technologie Roumanie, filiala a grupului si centrul de inginerie al grupului in Romania, se ridica la peste 450 milioane euro. Din aceasta suma, investitia in Centrul Tehnic de la Titu este de 166 milioane de euro", au declarat luni pentru NewsIn reprezentantii Renault.

Potrivit acestora, lucrarile au fost oprite timp de cateva luni din cauza crizei si pentru ca grupul sa gaseasca surse de finantare pentru acest proiect.

Finalizarea Centrului si inceperea activitatii era initial programata pentru sfarsitul anului 2009. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#renault basescu succes logan duster titu , #stiri Dacia