Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MTI aloca 80 mil. lei pentru modernizarea infrastructurii uzinii Dacia

MTI aloca 80 mil. lei pentru modernizarea infrastructurii uzinii Dacia

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a anuntat marti, dupa intalnirea cu o delegatie a companiei Dacia-Groupe Renault, ca in acest an se vor aloca de la buget fonduri de aproape 80 de milioane de lei pentru doua proiecte de interes major pentru dezvoltarea economica a uzinei, informeaza NewsIn.

Astfel, proiectul prin care se prevede largirea la patru benzi de circulatie a DN73 km 7+000 - 11+100 (4,1 km) si a drumului de legatura cu DN 73D (3,28 km) va fi finantat in 2011 cu 50 de milioane de lei, investitia urmand sa asigure marirea capacitatii de circulatie si a fluentei traficului de la uzina Dacia-Groupe Renault catre autostrada Bucuresti-Pitesti, DN 7 Pitesti-Sibiu si DN 73 Pitesti-Brasov.

Al doilea proiect vizeaza largirea la patru benzi a DN 7 Baldana-Titu km 30+950 - km 52+350, investitia urmand sa asigure marirea capacitatii de circulatie si fluenta a traficului de la Centrul de incercari al "Renault Technologie Roumanie".


Pentru acest proiect amplasat in judetul Dambovita va fi alocata de la buget in acest an suma de 29,346 milioane lei.


"Prin aceste doua investitii sprijinim crearea de noi locuri de munca in economia romaneasca, Dacia-Renault fiind o companie extrem de importanta pentru cresterea capacitatii de productie a industriei romanesti.


In acelasi timp vom sprijini si cresterea mobilitatii in randul celor 2.200 de tineri romani pe care Dacia-Renault ii pregateste si ii specializeaza in Romania.", a declarat ministrul Anca Boagiu.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 971 ori