Modificari la "Rabla"

Sambata, 30 Mai 2009, ora 16:42
2455 citiri
Modificari la "Rabla"

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat, astazi, ca programul Rabla va fi modificat. Incepand cu cea de-a doua etapa vor fi introduse si autoutilitarele usoare, de pana la 3,5 tone, iar numarul de autoturisme ce pot fi achizitionate de o persoana va fi nelimitat.

Cele doua modificari vor fi facute dupa ce in sedinta Guvernului de miercurea viitoare ministrul Mediului va introduce o ordonanta pentru modificarea OUG 206, urmand ca etapa a doua a programului "Rabla", cu cele doua modificari, sa fie functional dupa 10 sau 15 iunie.

"Tinta noastra este sa scoatem 60.000 de rable de pe piata, indiferent cu ce marci sunt inlocuite, indiferent ce proprietari le vor avea si le vor utilize pe cele noi. Din punct de vedere al persoanelor juridice, lucrurile merg spre legislatia europeana, trebuind sa fie aplicata schema de minimism, de ajutor de stat, lucrul acesta fiind posibil in mai multe etape”, a precizat ministrul, citat de NewsIn.

Nicolae Nemirschi a spus ca din toamna programul va fi fezabil si pentru persoanele juridice, adica din a treia etapa a programului "Rabla". Persoanele juridice vor beneficia de program doar trei ani, pana in anul 2011, fiindu-le alocate 60.000 de unitati pe toata aceasta perioada, ceea ce inseamna un efort financiar de subventie pentru prima de casare de 54-55 de milioane de euro.

O alta modificare dorita de Nemirschi la programul "Rabla" vizeaza achizitia autoturismelor in sistem leasing.  "Al patrulea element la care am tinut, dar la care mai sunt niste runde destul de grele cu Consiliul Concurentei, este achizitia prin leasing. Practic, aici achizitioneaza o persoana juridica, care este firma de leasing, si da mai departe, in folosinta, unei persoane fizice. Daca vom lamuri si chestiunea asta, probabil ca din toamna, probabil va putea sa intre si leasingul in functiune”, a precizat acesta.

Nemirschi a anuntat ca s-a incheiat prima etapa a programului "Rabla". De la 1 iunie, se va intra in etapa a doua, urmand ca celor care si-au atins cota aceasta sa le fie suplimentata. Pana acum, Dacia a avut cele mai mari vanzari, peste 5.000 de unitati, suplimentandu-i-se, in prima etapa, de trei ori, cota.

Ministrul Mediului este de parere ca programul "Rabla" este un succes anul acesta, putand ajuta si industria automobilistica. “Pana la aceasta data s-au vandut 11.500 de autoturisme noi din cele 20.000, asta inseamna 20% din totalul automobilelor noi vandute pe piata romaneasca. Ceea ce, comparativ cu anul trecut, cand din total autoturisme vandute prin programul Rabla a reprezentat numai 11%. Dovada ca programul si-a atins scopul si, practic, a fost un ajutor pentru industria auto, care in primele patru luni a avut o scadere a vanzarilor in jur de 50% per total”.

"Dătător de speranță" pe A0. Cum stă în șantier constructorul chinez al Autostrăzii Bucureștiului FOTO&VIDEO
"Dătător de speranță" pe A0. Cum stă în șantier constructorul chinez al Autostrăzii Bucureștiului FOTO&VIDEO
Asociația Pro Infrastructura a publicat noi imagini cu actualul stadiu al construcțiilor de pe unul dintre loturile urmărite cu atenție de pe Autostrada Bucureștiului (A0). Constructorul...
Prejudiciu imens provocat de „mafia fierului vechi”. Peste 8000 de sesizări trimise Poliției
Prejudiciu imens provocat de „mafia fierului vechi”. Peste 8000 de sesizări trimise Poliției
ANAF a trimis la Poliție peste 8000 de sesizări pentru neplata impozitelor și contribuțiilor cu reținere la sursă, în primele șase luni ale anului 2024. De asemenea, în urma controalelor,...
#etapa, #leasing, #nemirschi, #rabla , #stiri Dacia

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Ce simbolizează o sticlă cu apă lăsată pe acoperișul unei mașini. Oportunitatea nebănuită de majoritatea oamenilor
  2. Statul care devine patria miliardarilor. Peste 6.700 de bogați ar urma să se mute aici până la sfârșitul acestui an
  3. Cele trei modele de autoturisme SUV care trebuie evitate atunci când sunt vândute second hand
  4. Un gigant auto care are fabrică și în România trece la concedieri masive
  5. Cum arată prima mașină electrică "chinezească" produsă în Europa. Va concura puternic Dacia Spring VIDEO
  6. Prețurile au luat-o razna complet pe litoralul românesc: stațiunea care concurează cu Mamaia, din acest punct de vedere
  7. Un sediu AUR a fost vândut cu o sumă colosală. Mesajul cu maximă vizibilitate care ere afișat ”în vitrină”
  8. Super-afacere pe criză: profit-record făcut de un cunoscut lanț de covrigării
  9. Familia Becali, gata să dea lovitura. Investiție masivă pregătită în Constanța
  10. BNR dă unde verde milionarului Dan Ostahie să cumpere o bancă românească. Cum se va numi noua instituție