Modelul Duster cu cutie automata ar putea fi lansat in Israel

Vineri, 16 Aprilie 2010, ora 10:10
1789 citiri
Modelul Duster cu cutie automata ar putea fi lansat in Israel

Dacia ar putea lansa in Israel modelul Duster echipat cu cutie automata, unde beneficiaza de o cerere mare, europenii fiind deocamdata "sceptici" fata de aceasta varianta, potrivit presedintelului Consiliului de Administratie al Dacia, Jacques Chauvet, citat de Mediafax.

"E intr-adevar solicitata (cutia automata - n.r.) pe anumite piete. Exista piete care au nevoie de acest lucru.

Probabil ca in Israel il vom lansa (modelul Duster cu cutie automata - n.r.).

Deocamdata europenii sunt putini sceptici vis-à-vis de cutia automata", a spus Chauvet.

Totusi, el a tinut sa precizeze ca, daca si in Europa va fi o cerere generalizata pentru aceasta varianta, Dacia ar putea lua in considerare si productia la un nivel mai extins.

"Avem tehnica, stim sa facem acest lucru, iar daca in Europa se va generaliza cererea pentru cutiile automate, probabil ca si noi vom produce", a adaugat Chauvet.

Intrebat cand va aparea si varianta Duster echipata cu climatizare automata, Chauvet a raspuns ca acest lucru "nu este la ordinea zilei".

In Romania, Dacia Duster poate fi achizitionata de la un pret incepand de la 10.500 de euro pentru varianta 4X2.

Pentru versiunea Laureate, 4X4, cu un motor diesel de 1,5 litri si 110 cai putere, pretul ajunge la 15.600 de euro.

Potrivit reprezentantilor Dacia, pana in prezent, 90% din clienti au optat pentru versiunea Laureate, 60% au optat pentru motorizari diesel, peste 40% au optat pentru ESP si Pack Look, iar peste 60% dintre clienti au optat pentru versiunea 4X4.

Duster a fost prezentat pentru prima oara pe 2 martie la salonul auto de la Geneva.

Modelul va fi lansat in primavara acestui an in Europa, Turcia, Africa si Magreb (Tunisia, Algeria, Maroc, Egipt, Libia si Mauritania), iar din iunie va fi disponibil, sub marca Renault, si in Ucraina, Orientul Mijlociu (Iordania, Siria, Liban, Egipt) si unele tari din Africa.

Uzina de la Mioveni va produce vehicule destinate tuturor acestor piete, atat sub marca Dacia, cat si Renault.

Pentru dezvoltarea si industrializarea la Mioveni a proiectului Duster, inclusiv pentru noua cutie de viteza (TL8 cutie mecanica 4x4, 6 viteze) si pentru toate motorizarile Euro 4 si Euro 5 care urmeaza sa fie lansate, Dacia a investit 290 milioane de euro.

Incepand din 2004, modelele Dacia au fost vandute in peste 1,2 milioane de exemplare, fiind reprezentate in prezent in peste 80 de tari.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#duster, # cutie, # automata, # lansare, # israel , #stiri Dacia