Masini economice, anti-criza

Miercuri, 15 Octombrie 2008, ora 10:41
1591 citiri
Masini economice, anti-criza

Majoritatea producatorilor auto isi orienteaza cercetarea si actuala productie catre masini mai economice, fie ele hibride, electrice sau alimentate doar cu produse petroliere. Consumul redus de carburant a devenit o prioritate pentru toti producatorii de masini din cauza scaderilor masive ale vanzarilor pe fondul crizei financiare internationale.


Primele masuri pe care le-au luat producatorii din industria auto au fost legate de extinderea gamei de productie prin introducerea unor noi modele de autovehicole din ce in ce mai mici, dotate cu motoare de o capacitate mica, beneficiind in acelasi timp si de un consum de combustibil scazut.


"In urmatorii ani, peste 60% dintre masinile noi vandute vor face parte din clasele mici. Segmentul mediu si superior va reprezenta doar 25% si, respectiv 15% din piata", spunea Alan Mulally, seful producatorului american Ford, care a prezentat recent noua generatie a celui mai mic model din gama Ford .


Acesta poarta numele Ka II si este catalogat de specialisti ca fiind frate bun cu Fiat 500, o masina cu caracteristici tehnice asemanatoare lui KA II.


De asemenea, grupul francez Renault mizeaza pe masinile din clasele mici. Carlos Ghosn, presedintele Renault, a facut publice planurile pentru noua generatie a modelului Renault Megane . Compania doreste sa implementeze pentru noile modele tehnologia hibrida, masinile urmand a fi propulsate prin consum de carburant si prin consum de energie electrica.


O alta premiera importanta pe piata auto aflata in plina criza din cauza scaderilor drastice ale vanzarilor vine din partea Mercedes . Compania a lansat prima masina de serie, echipata cu motorizare hibrida. Dupa declaratiile sefului grupului german, Dieter Zetsche, nu a fost vorba de un model apartinand clasei mici sau medii ci despre limuzina S-Klasse.


Cei de la Mercedes au lansat o limuzina de peste 100.000 de euro in varianta hibrida motivand ca economia este cuvantul de ordine si pentru clientii cu multi bani.


Spre mirarea multora si Dacia s-a orientat spre constructia de masini economice. La Paris a fost prezentat modelul Eco2, actualmente in faza de prototip.


In ultimele luni in SUA, Spania si Italia, vanzarile auto au scazut cu peste 30%, pe fondul crizei financiare internationale.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...