Low-cost-ul Dacia ameninta modelele scumpe de la Renault

Marti, 01 Septembrie 2009, ora 11:20
1682 citiri
Low-cost-ul Dacia ameninta modelele scumpe de la Renault

Desi Dacia a fost marca ce a sustinut, in 2009, volumul vanzarilor Renault in Europa, exista totusi o problema: cresterea popularitatii masinilor ieftine face ca modelele mai scumpe sa ramana fara clienti, potrivit The Wall Street Journal (WSJ).

"Cresterea popularitatii acestor masini - care nu ofera in pachetul de baza directie asistata, geamuri electrice sau aer conditionat - determina noi dificultati pentru alte divizii Renault. Analistii considera ca Daciile ieftine, ale caror preturi au fost reduse si mai mult de pachetele de sprijin de la guverne, au schimbat asteptarile pietei in ceea ce priveste preturile automobilelor si au tras din vanzarile modelelor mai scumpe ale Renault", scrie WSJ.

Vanzarile totale ale Dacia au crescut cu 18% in primele sapte luni fata de perioada similara a anului trecut, avans mai puternic decat al oricarui alt model Renault, aminteste publicatia americana, citata de Mediafax.

Astfel, vanzarile modelelor Sandero si Logan in Franta au urcat cu 58% in luna iulie, in timp ce piata auto franceza a crescut cu numai 3,1%. Dacia a devenit astfel a opta marca de pe aceasta piata dupa vanzari, depasind constructori precum Fiat sau chiar Nissan, partenerul de alianta al Renault.

In Germania, unde compania romaneasca nu are concurenta reala pe segmentul low-cost, vanzarile Dacia au "explodat" cu 346% in primele sapte luni din acest an, datorita programului de subventii guvernamentale pentru innoirea parcului auto, mai generos decat cel derulat de guvernul francez, noteaza WSJ.

"Renault vinde multe masini ieftine, de pe urma carora nu castiga prea multi bani", avertizeaza analistul IHS Global Insight Paul Newton.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
#dacia, #franta, #germania, #renault , #stiri Dacia