La Tribune: Dacia, motorul Renault in Europa

Miercuri, 12 Martie 2014, ora 09:12
1712 citiri
La Tribune: Dacia, motorul Renault in Europa

Grupul auto Renault se asteapta in acest an la o noua crestere a vanzarilor de automobile Dacia Logan, Sandero si Duster pe piata din Europa, a declarat directorul gamei Entry de la Renault, Arnaud Deboeuf, pentru cotidianul francez La Tribune.

Vanzarile de automobile din gama "Entry" (Logan, Sandero, Duster) au continuat sa creasca in lunile ianuarie si februarie. Anul trecut am vandut 1,08 milioane de unitati, in crestere cu 13% si vom avea o noua crestere in Europa in acest an', a declarat Arnaud Deboeuf. In ceea ce priveste planurile pentru pietele din afara Uniunii Europene, Arnaud Deboeuf a precizat ca anul acesta va fi introdusa noua versiune Logan pe piata din Rusia si va fi inaugurata o noua uzina in Algeria. De asemenea, compania va intra pe piata din Indonezia in 2014.

Vanzarile Renault au crescut anul trecut cu 3,1%

Vanzarile mondiale inregistrate anul trecut de grupul Renault au crescut cu 3,1% pana la 2,628 milioane vehicule insa aceasta crestere se datoreaza vehiculelor ieftine, vandute atat sub marca romaneasca Dacia cat si sub marca Renault, care au reprezentat 41,3% din volumul total de vanzari. Fara aceasta gama, vanzarile Renault ar fi scazut cu 3,2%.

'In Europa, aproape 38% dintre clientii nostri au avut inainte o masina second-hand, 18% au avut o masina noua dar cu o vechime de peste zece ani si doar 10% din cumparatorii de Dacia au avut inainte un Renault nou', a subliniat Arnaud Deboeuf.

Inmatricularile de autovehicule Dacia in Franta au crescut cu 11,2% in 2013

Inmatricularile de autovehicule Dacia in Franta au crescut cu 11,2% in 2013 pana aproape de 90.000 de unitati, cu o cota de piata de peste 5%.

In pofida reusitei sale, gama "Entry" a celor de la Renault nu este scutita de unele esecuri. Spre deosebire de succesul Logan, Sandero si Duster, clientii nu se grabesc sa cumpere monovolume Lodgy. Produs la Tanger, in Maroc, acest vehicul constituie un semi-esec, doar 43.000 de unitati fiind vandute anul trecut. De asemenea, utilitara Dokker, produsa de asemenea in Maroc, nu constituie nici ea o mare reusita cu doar 51.000 de unitati vandute. 'Am inlocuit vechea furgoneta de la Logan cu trei modele: Lodgy, Dokker si noul break Logan. A fost o greseala', a apreciat Arnaud Deboeuf.

Renault se pregateste, de asemenea, pentru o noua etapa in 2015 cand va lansa masina cu un pret mai mic de 4.500 de euro, al carui concept a fost prezentat la inceputul lunii februarie cu ocazia salonului de la New Delhi. Acest viitor "mini-Logan", conceput si produs in cadrul aliantei Renault-Nissan la uzina de la Chennai din sudul Indiei, ar putea ajunge eventual si in Europa.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dacia renault, #vanzari renault, #vanzari dacia , #stiri Dacia