La miezul noptii incep vanzarile de Logan

Miercuri, 08 Septembrie 2004, ora 08:24
899 citiri

Dacia Logan poate fi achizitionata de maine de orice roman. Noul autoturism, ale carui preturi oscileaza intre 5.700 si 8.000 de euro, este scos pe piata, primul proprietar urmand sa intre in posesia cheilor in aceasta noapte.Croatia, Namibia si Turcia s-au luptat pentru gazduirea primului drive test oficial al Logan-ului, A"SemilunaA" fiind preferata de staff-ul A"Dacia Group RenaultA".

In ciuda zvonurilor conform carora Logan nu prezinta un echilibru intre fiabilitate si confort, criticii neacceptand ideea ca o masina care sa se ridice la un nivel inalt sa coste in jurul a 5.000 de euro, drive testul efectuat in Turcia a uimit toata asistenta.

Cappadochia, locul unde s-a nascut Sf. Gheorghe, a fost locatia unde Logan s-a dat in spectacol, punand astfel capat sirului de critici aduse de asa-zisii experti auto. Stabilitatea, franele si confortul sporit al noului model rezolva un puzzle perfect al vietii de zi cu zi, constructorul, A"Dacia Group RenaultA", demonstrand ca profesionalismul este cheia succesului.

Tinuta de drum foarte buna pentru categoria automobilului, spatiul interior excelent pentru familie, pe bancheta din spate incapand in conditii confortabile trei pasageri, si materialele de buna calitate sunt doar cateva dintre caracteristicile noului model.

Din pacate, exista si cateva A"hibeA" estetice, unele suruburi fiind plasate la vedere, unul dintre ele aflandu-se in spatele clapetei de deschidere a portierei din interior, la fel ca si cel din scobitura manerului portierei. La capitolul fiabilitate este de mentionat ca Logan gafaie la accelerarea din treapta a patra intr-a cincea, iar cateva comenzi sunt incomod plasate.

In aceasta noapte, la ora 24:00, A"Dacia Group RenaultA" da drumul oficial la comercializarea modelului Logan in Romania. Primul roman posesor de Logan va primi cheile in aceasta seara la sediul Dacia de pe Calea Floreasca din Bucuresti. Evenimentul va fi sarbatorit cu fast, de unde nu vor lipsi artificiile si confetti. Pana la aceasta ora, nu mai putin de 9.000 de romani au solicitat cate un model, ei urmand ca in cel mai scurt timp sa intre in posesia autoturismelor.

Logan este o berlina familiala si polivalenta, care dispune de doua grupuri moto-propulsoare Renault 1,4 l (75cp) si 1.6 l (90 cp), 8 supape, cu o cutie de viteze JH (5+1). Autoturismul costa intre 5.700 si 8.000 de euro. Alaturi de dimensiunile generoase care ii asigura un spatiu interior extrem de incapator si de volumul portbagajului de 510 l, Logan iese pe piata cu dotari impresionante.

Disponibila in patru variante, Ambiance, Preference, Laureate si Ambition, ultimele doua dispunand de motorizare de 1,6 l, Logan poate fi echipata printre altele cu sistem ABS, airbaguri, directie asistata hidraulic si computer de bord.

A"Pana in prezent, 62% din cereri prefera modelele cu motorizare de 1,4 l, dar la capitolul dotari, mai cautate sunt cele mai scumpe, Laureate si Ambition, ocupand 59% dintre comenziA", a declarat Constantin Stroe, vicepresedintele CA A"Dacia Group RenaultA".

Sursa: Jurnalul National