Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Jerome Olive, Dacia: Piata romaneasca se va revigora

Jerome Olive, Dacia: Piata romaneasca se va revigora


Desi intreaga piata auto europeana este afectata de criza economica, producatorii auto cred ca Europa de Est va inregistra o crestere mai ridicata a vanzarilor, comparativ cu pietele mai mature din Europa Occidentala,

"Estimam ca piata romaneasca se va revigora. Rata de crestere este destul de acceptabila si este nevoie doar de un avans al cresterii pentru a reveni la nivelul inregistrat de piata auto in 2006-2007. Totusi, cred ca va mai dura cativa ani", a declarat Jerome Olive, director general al Automobile Dacia, companie detinuta de Renault, citat de se arata intr-o analiza a inautonews.com.

In 2007-2008, cand Europa a fost lovita de criza, majoritatea statelor au fost puternic afectate de scaderea substantiala a vanzarilor de masini noi deoarece bancile si guvernele au redus creditarea. In 2011 vanzarile de masini noi au scazut cu 41%, la 750.000 unitati, de la 1,3 milioane in 2008, in zece state importante din Europa Centrala si de Est.

Printre cele mai afectate state si in care se va inregistra o redresare mai lenta se afla Ungaria, unde vanzarile de masini noi au scazut la 61.000 unitati, de la 200.000 in 2007, si Romania, unde vanzarile de masini noi au scazut la 168.4000 unitati in 2011, de la 367.000 in 2007.

"Este o parte foarte dinamica a Europei care va inregistra o dezvoltare extraordinara in urmatorii ani", a afirmat Hans Schep, director regional de vanzari al Ford, responsabil pentru pietele din Europa Centrala si de Est.

Unul din factorii pozitivi ar putea fi faptul ca in Europa de Est exista mai putini proprietari de masini, ceea ce inseamna ca atunci cand se va redresa economia va exista un numar mai ridicat de cumparatori care vor schimba masinile lor vechi pentru modele noi. Si atunci cand tarile din estul Europei vor deveni mai bogate, clientii vor lege modele mai scumpe si mai profitabile, se arata in analiza realizata de site-ul inautonews.com.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit in opt ani un jucator de notorietate pe piata auto europeana. Recent, la Salonul Auto de la Geneva, Renault a prezentat cel mai nou model al gamei, Dacia Lodgy.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1379 ori