Inmatricularile Dacia in UE au scazut cu 8,2%

Vineri, 16 Septembrie 2011, ora 11:58
1242 citiri
Inmatricularile Dacia in UE au scazut cu 8,2%

Numarul inmatricularilor de autoturisme noi Dacia in Uniunea Europeana a coborat cu 8,2% in primele sapte luni ale acestui an, la 146.316 unitati, fata de o scadere de 11% la nivelul grupului Renault, respectiv o contractie de 2,1% a intregii piete, potrivit datelor prezentate vineri de ACEA, relateaza Mediafax.

Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a anuntat vineri ca numarul inmatricularilor de autoturisme noi din UE a scazut in perioada ianuarie-iulie cu 2,1%, la 8,135 milioane de unitati, de la 8,309 milioane in aceeasi perioada a anului trecut.

Dacia a inregistrat, in primele sapte luni din 2010, 159.424 de inmatriculari in Europa.

Numarul inmatricularilor de autoturisme produse de grupul Renault, din care face parte si constructorul roman, a scazut in perioada analizata cu 11%, de la 878.000 la 782.000 de unitati.

Gigantul german Volkswagen (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda) conduce detasat clasamentul constructorilor, cu 1,863 milioane de automobile noi inmatriculate, in urcare cu 6,6%, urmat de PSA Peugeot Citroen, cu 1,066 milioane de unitati, in scadere cu 7,5%.

Renault ocupa locul al treilea, urmat de grupul american General Motors (Opel, Chevrolet), Ford, Fiat (Fiat, Lancia/Chrysler, Alfa Romeo, Jeep), BMW (BMW, Mini), Toyota (Toyota, Lexus) si Nissan.

Numarul inmatricularilor de autoturisme noi
din Romania a coborat cu 14,4% in primele sapte luni, la 40.259 unitati, potrivit datelor ACEA, prezentate anterior de autoritatile locale.

Romania este, astfel, a 18-a piata din UE pentru masini noi, dupa ce a ocupat in 2007, in perioada de expansiune economica, pozitia a opta.

Aspirator sau mop cu abur? Care dintre ele este mai bun în funcție de utilizarea sa?
Aspirator sau mop cu abur? Care dintre ele este mai bun în funcție de utilizarea sa?
Dacă vă gândiți să cumpărați un aspirator sau un mop cu abur, dar nu sunteți siguri pe care să îl alegeți, ați ajuns la locul potrivit. Vă vom oferi informațiile pe care trebuie să...
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
#auto, #inmatriculari dacia, #masini, #piata auto , #stiri Dacia