Franta: Logan second-hand, mai scump decat unul nou

Joi, 10 Noiembrie 2005, ora 07:38
1350 citiri

Dacia Logan revolutioneaza din nou piata autoturismelor din Franta: o masina Logan second-hand a ajuns sa coste mai mult decat una noua. Pentru ca numarul de comenzi a depasit cu mult asteptarile producatorului Renault, clientii trebuie sa astepte luni intregi pana cand isi pot primi automobilul dorit.Dacia a pus la dispozitia francezilor patru versiuni de Logan. Masina cu cele mai putine dotari costa, in iunie, 7.500 de euro, iar varful de gama (cu motor de 1,6 litri, ABS, airbag dublu, climatizare etc.) avea un pret de 8.990 de euro. Cum in ultima perioada modelele s-au scumpit cu cateva sute de euro, cei care au avut inspiratia sa achizitioneze un Logan acum trei-patru luni au putut sa il si vanda cu un pret mai bun. Astfel, pe site-ul francez www.procar.com, un Logan Laureate 1.6 costa la mana a doua 9.500 de euro. O diferenta de pret mai mare poate fi observata accesand site-ul www.princeminister.com.

Aici, un Logan Ambiance 1.4 cu 1.600 de kilometri parcursi se vinde cu 10.990 de euro, in timp ce acelasi model, cumparat direct de la dealeri, costa numai 9.190 euro.

Conceput initial doar pentru piata Europei de Est, Logan a fost lansat in luna iunie in Franta, Germania, Spania si alte tari vestice, unde s-a bucurat de un succes surprinzator. Franta este chiar cam-pioana la comenzi, cu 10.440 de unitati. Pe site-ul A"autovit.roA" sunt doar 16 romani dornici sa scape de modelul fabricat la Colibasi. Preturile sunt intre 4.500 de euro (masina este insa avariata) si 7.900 de euro (model cu toate optionalele plus un CD MP3). Sumele solicitate de producator in tara noastra sunt de 6.230 de euro (cel mai slab accesorizata) si de 8.750 de euro (varful de gama).

Teodora Trandafir

Evenimentul Zilei