Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fourmont iese la pensie. Dacia va avea un nou director general

Fourmont iese la pensie. Dacia va avea un nou director general

Francois Fourmont, directorul general al SC Automobile Dacia, se va pensiona la sfarsitul acestui an. Locul acestuia va fi luat de Jerome Olive, actualul director Renault al uzinei din Douai (Franta), informeaza NewsIn. 

"Jerome Olive va fi propus pentru functia de administrator al Dacia in cadrul Adunarii Generale din 26 noiembrie 2009 si, ulterior, pentru cea de director general al Dacia, in locul lui Francois Fourmont, care va parasi compania si se va pensiona la sfarsitul acestui an", se arata intr-un comunicat remis agentiei NewsIn.

Jerome Olive ocupa din anul 2004 functia de director la uzina Renault din Douai, iar cariera sa la Renault a inceput in 1982, la uzina de la Sandouville.

Jerome Olive are 52 de ani si a obtinut diploma de inginer a Institutului Catolic de Arte si Meserii (ICAM) in anul 1980.

"In cadrul proiectelor R25 si R21, Jerome Olive a ocupat diferite posturi in domeniul fiabilizarii proceselor de fabricatie si de mentenanta. In 1985, a preluat functia de responsabil investitii si mentenanta la SBFM (Societe Bretonne de Fonderie et Mecanique), apoi pe cea de director de productie.

In 1996, in calitate de Sef al Departamentului de Caroserie, se ocupa de lansarea in fabricatie a modelului Scenic 1 la uzina Renault din Douai. In 1999, devine director adjunct responsabil cu fabricatia, preluand conducerea uzinei la inceputul anului 2004", se mai precizeaza in comunicatul Directiei de comunicare de la Dacia.

Francois Fourmont a ocupat functia de director general al grupului Renault in Romania din luna martie a anului 2008 si, din iulie 2003, functia de director general al uzinei Dacia. Are 61 de ani si detine titlul de doctor in Stiinte Economice si Diploma de Studii Superioare Specializate (DESS) in Managementul de Personal.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2022 ori