EADS vrea o fabrica in Romania, atras de costurile reduse

Luni, 30 Noiembrie 2009, ora 16:09
1601 citiri
EADS vrea o fabrica in Romania, atras de costurile reduse

Gigantul aeronautic european EADS vrea o fabrica in Romania, atras de avantajele costurilor reduse din Europa de Est, scrie Financial Times Deutschland (FTD) in editia de luni, potrivit Reuters.

Compania Premium Aerotec, divizie a EADS, vrea sa produca in Romania componente din metal si laminate pentru aeronave Airbus, potrivit FTD, care citeaza un buletin de stiri intern din grupul EADS, scrie Mediafax.

Premium Aerotec a fost creata in acest an si cuprinde fabricile Airbus de la Varel, Nordenham si Augsburg din Germania.

Aerolia, divizie franceza a EADS cu profil similar, a adoptat o strategie asemanatoare si va deschide o fabrica in Tunisia, potrivit FTD.

Contactati de Reuters, reprezentantii EADS nu au fost disponibili pentru comentarii.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat pe 10 noiembrie ca EADS vrea sa produca in parcul industrial aerospatial de la Ghimbav componente pentru avioanele Airbus, investitie pentru care Guvernul va acorda garantii de stat de 5-7 milioane de euro.

"Investitia initiala este de peste 90 milioane de euro, sper ca saptamana viitoare sa acordam garantia de stat", a spus Videanu intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca productia componentelor ar urma sa inceapa in mai-iunie 2010, iar o astfel de investitie ar putea fi un catalizator pentru alte companii care produc astfel de componente, la fel cum a fost cazul producatorului de masini Dacia-Renault.

#eads, #fabrica, #ghimbav, #costuri , #stiri Dacia