DIRIO DE NOTCIAS: Renault lanseaza un automobil 'low-cost' in Portugalia

Vineri, 11 Ianuarie 2008, ora 11:36
1208 citiri

DIRIO DE NOTCIAS (Portugalia) - Renault va lansa prima masina low-cost pe piata portugheza in luna aprilie. Este vorba despre Dacia, modelul Logan MCV in variantele cu cinci si sapte locuri, care ofera dotari de baza pe segmentul C. Valoarea de intrare pe piata portugheza este de aproximativ 13.500 euro. La sfarsitul anului, marca franceza va aduce pe piata modelul Dacia Sandero, a anuntat ieri Renault Portugal.

Logan este un "automobil modern, fiabil si robust, conceput si dezvoltat in totalitate de Renault, cu propria sa tehnologie si care respecta toate normele Uniunii Europene mai ales in privinta mediului si securitatii", se mentioneaza in comunicatul companiei franceze de automobile. Aceste precizari urmaresc atragerea atentiei consumatorilor care apreciaza confortul, pretul si dotarile pentru tehnologia propusa. Si sa faca o comparatie cu alte modele cu costuri reduse, in special cu cele de fabricatie chineza si indiana, care au fost respinse deoarece nu respecta normele impuse de Uniunea Europeana in domenii precum securitatea si mediul. O dovada in acest sens, subliniaza Renault, "sunt cele peste 760.000 de unitati Dacia vandute de la lansarea sa, in 2005" pe piete considerate a fi exigente, cum sunt Franta, Spania si Germania.

Masina, cu o garantie de trei ani, va incepe sa fie comercializata pe piata pe 24 aprilie, prima prezentare pentru publicul portughez urmand sa aiba loc cu prilejul Salonului Automobilistic de la Lisabona. Dacia va beneficia de acelasi grad de exigenta si de standarde de calitate in privinta service-ului de vanzare si de post-vanzare al marcii Renault si al retelei sale comerciale.

Marca Dacia este o urmare a studiului realizat de Renault in 1998, care isi propunea sa creeze un automobil de familie, modern, robus si fiabil, care sa fie comercializat la un pret de baza de 5.000 de euro. Obiectivul era acela de a raspunde asteptarilor unei clientele care plaseaza pretul, fiabilitatea si durabilitatea in fruntea listei optiunilor sale de cumparare. Proiectul a primit numele de cod X90. Cea de-a doua etapa a proiectului s-a desfasurat in 1999, odata cu achizitionarea companiei romanesti de automobile Dacia. Modelul Logan a aparut dupa patru ani de munca de conceptie si a fost realizat pe baza platformei B, folosita la modele Renault precum Clio si Modus.

Logan a inceput sa fie produs la fabrica Dacia de la Pitesti, din Romania, insa planurile Renault prevad fabricarea sa cat mai aproape cu putinta de pietele de destinatie. In 2007 a inceput fabricarea modelului Logan in India si in Brazilia, unde francezii au investit peste 700 de milioane de euro, in vederea transformarii Loganului intr-un automobil global, capabil sa asigure grupului Renault "o crestere considerabila a vanzarilor pe pietele in expansiune". Dupa Romania, Europa Centrala si de Est si tarile din Maghreb, cum ar fi Marocul, au constituit pietele prioritare pentru comercializarea masinii. In momentul de fata, modelul Logan este vandut in 55 de tari.

Gama este formata din modelele Logan MCV (break), Logan Van (comercializat numai in Europa de Est) si Sandero. Anul acesta vor fi lansate versiunile Pick-Up si Dacia ale modelului Sandero.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...