Dacia vrea dublarea cotei pentru "Rabla"

Joi, 23 Aprilie 2009, ora 12:23
1710 citiri
Dacia vrea dublarea cotei pentru "Rabla"

Dupa ce a reusit sa vanda toate cele 1.700 de masini in doar doua saptamani, producatorul roman a cerut dublarea cotei. Ceilalti dealeri fac efosrturi disperata sa ajunga macar la jumatatea cotei.

Cea mai ieftina masina din Romania, Loganul de 5.900 de euro, este si cea mai ravnita. Peste 3.000 de oameni sunt inscrisi pe listele dealerilor din toata tara si asteapta sa primeasca o masina noua prin programul Rabla.

Si Hyundai a profitat din plin de programul "Rabla". Coreenii au trecut pe primul loc la importuri detronand  marci cu traditie ca Volkswagen sau Skoda. Acum dealerii care n-au vandut cat au cerut se pregatesc sa isi cedeze cotele celor mai performanti.

"Initial, ne-au revenit 60 de locuri pe care le-am dat in prima zi. Acum sunt la noi 250 de cereri, pe liste de asteptare. Avem speranta ca vom primi acest numar din noua cota", a declarat Valentin Iliescu, dealer Dacia, citat de Antena 3.

In timp ce Dacia asteapta majorarea cotei, ceilalti dealeri nu stiu daca vor reusi sa vanda nici macar 80% din cota initial alocata. La jumatatea primei parti a Programului Rabla dealerii au reusit sa vanda doar 5.151 de masini din 20.000 cat estimau la inceput.

"Nu a fost cum ne-am asteptat. Cea mai mare dezamagire a fost ca oamenii s-au inscris, dar apoi s-au retras", a spus Nicolae Sorescu, director Opel.

"Inainte de Paste am dat 155 de note de acceptare, speram concretizarea lor. Evident, masinile cu promotii au tinut cap de afis si la noi", a precizat stefan Valsanoiu, specialist vanzari Volkswagen.

Dupa primele trei luni ale anului, cifrele arata ca vanzarile au scazut cu 56% fata de aceeasi perioada a anului trecut, de la 60.000 de masini noi la mai putin de 30.000. Dacia se descurca bine si la export reusind sa vanda in acest an in Europa cam de sase ori mai multe masini decat in Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#dacia, #logan, #masini, #rabla, #skoda, #volkswagen , #stiri Dacia